20 / 04 / 2024

Walter Godina'nın Alanya'daki evi kamulaştırılıyor!

Walter Godina'nın Alanya'daki evi kamulaştırılıyor!

Walter Godina'nın kamulaştırılmasına karar verilen evi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebine göre Kıymet Takdir Komisyonu tarafından oluşturuldu.



Alanya Kalesi'nde tarihi M.Ö. 1'inci yüzyıla dayanan surların üzerinde Avusturyalı Walter Godina'nın satın aldığı evinin etrafına izinsiz yapılan korkuluk, pencere, seramik ve betonarme yapıların 21 Eylül 2019 yılında yağmur yıkılması ile açılan gedik kapatılamadı. 

RESTORE BEKLİYOR

Sabah'tan Mehmet Al'in haberine göre; Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve yılda 2 milyona yakın ziyaretçi ağırlayan Alanya Kalesi'nin Ehmedek bölgesinde bulunan duvar yapılacak çalışmayı planlıyor.

KAMULAŞTIRMA YAPILACAK

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Alanya Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, Walter Godina'nın evinin kamulaştırılması hakkında işlemlerin başladığını ve sürecin devam ettiğinden bahseden Prof. Eravşar, "Benim korkum, havaların yağışlı olması nedeniyle hem binanın hem de surların geri kalan kısmının da yıkılması" açıklamasında bulundu. 

Diğer taraftan Walter Godina'nın kamulaştırılmasına karar verilen evi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda Kıymet Takdir Komisyonu tarafından oluşturuldu. Antalya Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı (YİKOB) kaynaklarıyla da kamulaştırmanın yapılacağı açıklandı. Godina'nın, surları altını delip evin atık sularını tahliye ettiğini, pencereyi ise tarihi taş duvar görünümlü kaplamayla gizlemeye çalıştığı açıklandı.
 


Geri Dön