29 / 03 / 2024

We Haliç'in yüzde 25'ine rezervasyon alındı!

 We Haliç'in yüzde 25'ine rezervasyon alındı!

Firma: Ilgın İnşaat

Proje: We Haliç

Ilgın İnşaat’ın, Gaziosmanpaşa Belediyesi  iş birliğiyle sektöre kazandırdığı We Haliç projesi için 10 ayda yüzde 25 rezervasyon alındı.



 

We Haliç'in detaylarının ve projede gelinen son aşamanın aktarıldığı basın toplantısı bugün Sepetçi Kasrı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahin Yanmaz, Ilgın İnşaat Satış Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak, Ilgın İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü İlhan Kaya katıldı.

 

TOKİ ve Emlak Konut’un en büyük müteahhit firmalarından olan  Ilgın İnşaat’ın, Gaziosmanpaşa Belediyesi  iş birliğiyle sektöre kazandırdığı Türkiye’nin master planlı ilk dönüşüm projesi olan WE Haliç yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Proje satışa sunulduğu 2017 yılının başından bu yana, projenin yüzde 25’lik bir diliminin rezervasyonu gerçekleştirildi.

 

Toplantıda konuşan Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yanmaz, WE Haliç ile hızlı bir gelişim süreci içerisinde bulunan bölgenin değişimine sağladıkları örnek katkıdan dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Yanmaz, “1990 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO ile birlikte okul, hastane, rektörlük gibi yapıları Türkiye’ye kazandırdık. Ilgın İnşaat olarak sürdürdüğümüz iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek Gaziosmanpaşa Belediyesi ortaklığıyla sektöre kazandırmanın, WE Haliç ile bölgeye 1,2 milyar liralık büyüklüğe sahip, büyük ölçekli bir değişim ve yenilenme hareketi getirmenin mutluluğu ve haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

 We Haliç in yüzde 25 ine rezervasyon alındı!

Halil İbrahim Yanmaz

 


“Türkiye Master Plan ile Dönüşmeli”

 


Türkiye’deki konut stokunun master plan kapsamında dönüşmesi gerektiğini belirten Yanmaz, “Türkiye’de bir deprem gerçeği var. Yerel ve anakent yönetimlerinin Türkiye’nin dönüşümünde etkin rol almaları gerekiyor. Buradaki dönüşümü yaparken sadece bina bazında değil, ada bazında dönüşümün; master plan çerçevesinde yapılması gerekli. Bunun en güzel örneğini biz WE Haliç Projesi’yle başlattık.” dedi. 

 


Yanmaz: “Şehrin ‘Kalbine’ tüneller, raylı sistemler geliyor”

 


Projenin bulunduğu lokasyona da değinen İbrahim Halil Yanmaz, “WE Haliç, 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’ne 8, Atatürk Havalimanı’na 10, Mecidiyeköy’e 7 dakika uzaklıkta, Eyüp Sultan Camisi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. Gaziosmanpaşa’nın yaşadığı bu gelişime hükumetimiz de seyirci kalmadı. Mevcut ulaşım akslarına ilave olarak, 2018 yılı içinde inşası başlanacak ve 2019 yılında da faaliyete girmesi planlanan Mecidiyeköy – Mahmutbey ile Vezneciler – Gaziosmanpaşa- Sultangazi metro hatları, Haliç Tramvayı ve proje aşamasında olan Alibeyköy – Eyüp tünelleri WE Haliç’in ve bölgenin de konumunu daha da özel bir hale getirecek” diye konuştu.

 

 We Haliç in yüzde 25 ine rezervasyon alındı!

Hasan Tahsin Usta

 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta : ‘Şehrin değişmesine öncülük edecek bir proje’’

 

Bölgede 400 tane gecekondu söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ‘‘WE Haliç projesi ilçemize, mahallemize, o bölgemize bir güzellik katacak. Şu zamana kadar halkımız bize inanılmaz bir destek ve sabır gösterdi. Bu projenin hayata kavuşmasıyla bundan sonra yapacağımız projelerin de önünü açmış olacağız’’ diye konuştu.


Master Planının önemine de değinen Başkan Tahsin Usta, Biz 2014 yılından itibaren ilçemize ait bir kentsel dönüşüm master planı yaptık çünkü bölgemizde riskli alan miktarı çok fazlaydı. 18 bölgemizde dönüşüm çalışması planlanmıştı, bunların bütüncül bir planla yapılmasının doğru olduğunu düşünerek bir vizyon planı sonrasında da kentsel dönüşüm master planı yaptık. Artık planlarla uğraşmıyoruz, bu yapmış olduğumuz planlara bağlı kalmak suretiyle kentsel dönüşüm bölgelerini yatırıma dönüştürmekle uğraşıyoruz. Bu onlardan yalnızca bir tanesi, böyle 18 bölgemiz var. 5 bölgemizde daha çalışmaları başlattık. Biz yaptığımız tüm çalışmalarda bu master plana bağlı kalarak dönüşüm alanlarımızı kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz’’ dedi.

 

 

 

 We Haliç in yüzde 25 ine rezervasyon alındı!

İlhan Kaya

 

We Haliç projesiyle ilgili detayları aktaran Ilgın İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü İlhan Kaya, “Yeşil Mahalle Hareketini” başlattıklarını belirterek, projenin bölgedeki en büyük projelerden biri olduğunu söyledi. Projenin tamamlanıp yaşam başladığında yatırımcısına yaklaşık yüzde 70 kazandıracağını belirten İlhan Kaya, projenin detayları hakkında şu bilgileri verdi: “WE Haliç projesi Gaziosmanpaşa’da, Eyüp sınırına komşu konumuyla ön plana çıkıyor. Projemiz konut, bulvar ve çarşı konseptinde yükseliyor. WE Haliç 11 blokta 1.057 daire, 27 ticari ünite ile toplamda 1.084 bağımsız birimden oluşuyor. Projemizde stüdyo daireden 5+1 daire seçeneğine kadar uzanan ürün gamımızla birlikte geniş bir alıcı kesimine hitap ediyoruz. Daire büyüklüklerimiz ise 50 metrekareden başlayıp 290 metrekareye kadar uzanıyor.” 

 

Rezervasyonların Yüzde 8’i Yabancı Yatırımcılara


Basın toplantısında yabancı yatırımcılarla ilgili de bilgi veren İlhan Kaya, “Mütekabiliyet Yasası kapsamında biz de satış ve pazarlama çalışmalarımıza devam ediyoruz. MENA Bölgesi olarak nitelendirilen coğrafyadan, Rusya’dan ve Avrupa ülkelerinden talepler alıyor ve rezervasyonları gerçekleştiriyoruz. Yabancı vatandaşlar ağırlıklı olarak yatırım amaçlı tercih ediyorlar. Bu kesim de satışlarımızın yüzde 8’lik bir dilimini oluşturuyor” dedi.  

“Türkiye’deki Konutlar Metrekare Yerine Metreküp Üzerinden Satılmalı” 


Konuşmasında Türkiye’de üretilen standart tavan yükseklikli projelere de değinen Kaya, konut satışlarının metreküp üzerinden satılmasının gerektiğinin altını çizdi. 


Tel: 0850 771 00 71  

Web: http://wehalic.com/tr 

 

 

 


projeye sor



Geri Dön