26 / 04 / 2024

Yalova'da turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı sağlanacak!

Yalova'da turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı sağlanacak!

YALOVA Belediye Başkanı CHP`li Vefa Salman, turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmayı sağlayan plan notu kararı alındığını söyledi.



Başkan Vefa Salman, turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmayı sağlayan plan notu kararı alındığını söyledi. Salman, bu sayede dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton ve Ramada’nın Yalova’da otel yapacağını açıkladı.


Yalova’nın turizm potansiyelinin güçlendirilmesi konusunda alınan kararla ilgili bilgi veren Başkan Salman Yalova`nın İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi ekonomik anlamda önemli illerin kesişme noktasında olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:"Yalova’nın turizm potansiyeli de bu hedef doğrultusunda güçlendirilmelidir. Yalova’yı turizm merkezi haline getirecek olan turizm yatırımlarının önünü açmak ve mekânsal taleplerine yanıt vermek amacıyla ilk adım atılmış ve otoparkıyla, konferans salonlarıyla, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle birlikte tasarlanabilmesine olanak sağlamak için turizm tesislerinin yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmasını sağlayacak plan notu alınmıştır."


Bu kapsamda belirlenen yüksekliği geçmemek kaydıyla, turizm tesisinin ihtiyacına göre 5 ya da 6 katlı yapıların yapılmasına olanak sağlandığını kaydeden Salman, alınan bu kararla turizmin önünün açıldığını belirtti. Salman, şöyle devam etti:"Yalova’da artık turizmin önü ardına kadar açıldı. Yalova’ya bir kent kimliği lazım. Bu da olabilecek tek şey turizmdir. Ne sanayi kenti, ne tarım kenti olur. Turizmin de önünü açmak için imar yönünü açmak gerekiyordu. Bundan sonra 19- 20 metreye çıktı yükseklik. Bu ne demek; 4 katla sınırlı olan Yalova’da imar sadece otel yapmak şartıyla ve arazi 4 dönümden az olmamak koşuluyla artırıldı. Yalova’da artık 5 yıldızlı otel olsun istedik. Şu ana kadar kimse gelip de 4 katla yatırım yapmazdı. Artık 6 katlı bir hotel yapılabilir hale geldi. Bu, Yalova’nın turizm açısından önünün açılmasını sağlayan bir karardı. Yalova Belediye Meclisi oybirliğiyle buna karar verdi. Umarım birçok grup buraya gelir, marka hoteller Yalova’da konuşlanır. Bu kesin ve kesin bir devrimdir. Burada bir turizm devrimi yaşattık."


Sözcü



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



YALOVA Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmayı sağlayan plan notu kararı alındığını söyledi. Başkan Salman, "Yalova ne sanayi kenti, ne tarım kenti olur. Turizmin de önünü açmak için imar yönünü açmak gerekiyordu. Bundan sonra 19-20 metreye çıktı yükseklik. Bu ne demek; 4 katla sınırlı olan Yalova'da imar sadece otel yapmak şartıyla ve arazi 4 dönümden az olmamak koşuluyla artırıldı"dedi. 


Vatan


Haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 1/1000 ve 1/5000'lik uygulama imar planlarında turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmayı sağlayan plan notu alındığını söyledi. Salman, bunun meyvesi olarak da dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton ve Ramada’nın Yalova’da otel yapacağını belirtti. Salman, “İlimiz, İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi ekonomik anlamda önemli illerin kesişme noktasında olup stratejik bir öneme sahiptir. Sahip olduğu doğal ve tarihi özellikler Yalova’nın turizm açısından önemini arttırmaktadır. Yalova’nın turizm potansiyeli de bu hedef doğrultusunda güçlendirilmelidir. Yalova’yı turizm merkezi haline getirecek olan turizm yatırımlarının önünü açmak için ilk adım atılarak, otoparkıyla, konferans salonlarıyla, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle birlikte tasarlanabilmesine imkan sağlamak için turizm tesislerinin yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmasını sağlayacak plan notu alındı. Belirlenen yüksekliği geçmemek kaydıyla, turizm tesisinin ihtiyacına göre 5 ya da 6 katlı yapıların yapılmasına imkan sağlandı” dedi.


Başkan Salman, alınan bu kararla birlikte dünyaca ünlü hoteller zinciri Hilton’un ve Ramada’nın Yalova’da yer arayışları içerisinde olduğunu söyledi.


Star


Haber Zaman gazetesinde şöyle yer aldı;


Yalova'da lüks otellere 6 kat' izni çıktı


Türkiye ekonomisinin üç devi İstanbul, Kocaeli ve Bursa'nın kesişme noktası Yalova'da, 4 kat inşaat şartı lüks oteller için 6 kata çıkarıldı. Yalova Belediye Meclisi, deprem bölgesi kentte turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmayı sağlayan plan notu kararı aldı. Karar sadece oteller için geçerli olacak. 

Deprem bölgesi Yalova'da, yapılan mmi imar planı değişikliği ile 4 kat inşaat sının sadece lüks oteller için 6 kata çıkanldı. Yalova Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısında alman karara göre, en az 4 bin metrekarelik alanda yapılacak otellerin inşaat alanı yüzde 25 artınlacak ve yüksekliği 20 metreye kadar çıkabilecek. 

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmayı sağlayan plan notu karan alındığını söyledi. Salman, bu sayede dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton ve Ramada'nın Yalova'da otel yapacağını açıkladı. 


YÜZDE 25 İLAVE İNŞAAT YAPILABİLECEK


Yalova'nın İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi ekonomik anlamda önemli illerin kesişme noktasında olduğunu vurguladı. Yalova'nın turizm potansiyelinin güçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Salman, şunlan kaydetti: "Yalova'yı turizm merkezi haline getirecek olan turizm yatırımlarının önünü açmak ve mekânsal taleplerine yanıt vermek amacıyla ilk adım atılmış ve otoparkıyla, konferans salonlanyla, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle birlikte tasarlanabilmesine olanak sağlamak için turizm tesislerinin yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmasını sağlayacak plan notu alınmıştır."


SADECE OTELLER 6 KAT YAPILACAK


Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belirlenen yüksekliği geçmemek kaydıyla, turizm tesisinin ihtiyacına göre 5 ya da 6 katlı yapılann yapılmasına imkan sağlandığını belirtti. Alınan kararla turizmin önünün açıldığını vurgulayan Salman, "Yalova ne sanayi, ne de tarım kenti olmaz. Turizmin de önünü açmak için imar planı değişikliği gerekiyordu. Bundan sonra 19-20 metreye çıktı yükseklik. 4 katla sınırlı olan Yalova'da imar sadece otel yapmak şartıyla ve arazi 4 dönümden az olmamak koşuluyla artırıldı. Yalova'da artık 5 yıldızlı otel olsun istedik. Şu ana kadar kimse gelip de 4 katla yatirım yapmazdı. Artık 6 katlı bir hotel yapılabilir hale geldi." diye konuştu.


Zaman


Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ünlü oteller zinciri Hilton ve Ramada'nın Yalova'ya otel yapacağı bildirildi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 1/1000 ve 1/5000'lik uygulama imar planlarında turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmayı sağlayan plan notu alındığını söyledi. Salman, bunun meyvesi olarak da dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton ve Ramada'nın Yalova'da otel yapacağını belirtti. Salman, "İlimiz, İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi ekonomik anlamda önemli illerin kesişme noktasında olup stratejik bir öneme sahiptir. Sahip olduğu doğal ve tarihi özellikler Yalova'nın turizm açısından önemini arttırmaktadır. Yalova'nın turizm potansiyeli de bu hedef doğrultusunda güçlendirilmelidir. Yalova'yı turizm merkezi haline getirecek olan turizm yatırımlarının önünü açmak için ilk adım atılarak, otoparkıyla, konferans salonlarıyla, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle birlikte tasarlanabilmesine imkan sağlamak için turizm tesislerinin yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmasını sağlayacak plan notu alındı. Belirlenen yüksekliği geçmemek kaydıyla, turizm tesisinin ihtiyacına göre 5 ya da 6 katlı yapıların yapılmasına imkan sağlandı" dedi. 


Hürses


Geri Dön