26 / 04 / 2024

West İstanbul Marina, 5 milyon TL kazandıracak!

West İstanbul Marina, 5 milyon TL kazandıracak!

İstanbul Beylikdüzü sahilinde inşası devam eden West İstanbul Marina, Türkiye'de ilk kez 7 metreye kadar olan teknelere "rafta konaklama" imkanı sunacak. Marinadan yılda 5 milyon lira kira geliri bekleniyor



Beylikdüzü Yakuplu sahilinde yapımı devam eden West İstanbul Marina, kısa süre içerisinde tamamlanarak İstanbul'un marina sorununu çözecek. 1997 yılında başlanılan proje çalışmaları pek çok bürokratik engelin güçlükle aşılmasından sonra artık her şey tamam gibi. Uzun bir doğal plaja sahip West İstanbul'un denizde 600 teknelik bağlama kapasitesinin yanı sıra karada da 300 teknelik park alanı bulunuyor.


RAFTA KONAKLAMA İMKANI


Ayrıca 9 adet 120 metre boyundaki megayatın yanaşabileceği rıhtım alanı da lüks yatları karşılamaya hazır olacak. İstanbul'un bu en yeni ve en büyük marinasında Türkiye'de ilk kez "raflama" sistemi de kullanılacak. Marinadan yılda 5 milyon lira kira geliri bekleniyor. Boyları 7 metreye kadar olan 360 tekneye özel bir forklift desteği ile "rafta konaklama" imkanı sunulacak. Bakım ve tamir için marina içerisinde bulunan havuza getirilen lüks yatlar ise 75 tonluk bir trawellift'in tarafından kaldırılıp kızağa alınıyor. West İstanbul'da ayrıca bir yelken ve yat kulübü, yarı olimpik yüzme havuzu, spor alanları, alışveriş merkezi yer alacak. Geniş olanaklara sahip teknik hizmetin sunulacağı marinada, tekneler için akaryakıt istasyonu, 24 saat sıcak su, duş ve tuvaletlerle 429 araçlık bir otopark da bulunacak. Böylece yapımı 14 yıl süren West İstanbul, kentin marina sıkıntısına çözüm getirecek.


Beylikdüzü'nün marka değeri artıyor


Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü sahillerini yeniden yapılandırdıklarını ve bölgedeki eksikleri tek tek tespit edip kıyı şeridini düzenlediklerini söyledi. Vatandaşların bu bölgelerde denize girip, piknik yapabildiklerini ifade eden Uzun, şunları söyledi: "Ambarlı Altaş Limanı ile ülke ekonomisine büyük kazanım sağlayan Beylikdüzü'de gerçekleştirilen 900 yat kapasiteli Marina tamamlanmak üzere. Özel yatırım olan West İstanbul Marina, ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacak bir yatırım olmuştur. Bu tür yatırımlarla, Beylikdüzü'müzün marka değerinin daha da yükseleceğini düşünüyoruz."


Oktay Yıldırım / YENİ ŞAFAK


Geri Dön