24 / 04 / 2024

XPS ürünleri 36. Yapı Fuarı’nda tanıtıldı!

XPS ürünleri 36. Yapı Fuarı’nda tanıtıldı!

36. Yapı Fuarı’nda, hem tüketiciler hemde sektör personelleri XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği tarafından bilgilendirildi. Isı yalıtımında ürün kalitesinin yanı sıra uygulama kalitesinin de ısı yalıtımı performansı için etkili olduğuna dikkat çekildi



Isı yalıtımı son kullanıcılar için teknik bir konu olduğundan evine yalıtım yaptırmak isteyen tüketicilerin kafasında birçok soru işareti olabiliyor. Bu açıdan tüketicilere onların anlayabilecekleri nitelikte bilgilerin sunulması büyük önem taşıyor. Kurulduğu günden bu yana tüketicileri bilinçlendirmeyi misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, bu yıl 36’ncısı düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2013’te de bina ömrü boyunca ilk günkü ısı yalıtımı performansı almak isteyenleri bilgilendirdi. 24 – 28 Nisan 2013 tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleşen fuarda tüketiciler, hangi detayda hangi ısı yalıtımı malzemesinin seçilmesi gerektiği, doğru uygulamanın püf noktaları ve ısı yalıtımıyla ilgili merak ettikleri tüm soruların yanıtlarını XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği’nin standına uğrayarak aldılar. 


Yapı Fuarı’nın sektörün nabzını tutan bir etkinlik olduğuna dikkat çeken XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yörük; “Yapı Fuarı sayesinde hem sektör profesyonellerine hem de tüketicilere aynı anda ulaşma şansını yakalıyoruz. Bu yıl da tüketicilere ısı yalıtımının avantajlarını anlattık. Doğalgaz ve elektrik faturalarının giderek kabardığı günümüzde, tüketicileri ısı yalıtımıyla ısıtma ve soğutma amaçlı harcanan enerjiden en az yüzde 50 tasarruf sağlandığı konusunda bilinçlendirmek büyük önem taşıyor. Tabi bu noktada her ısı yalıtımı uygulamasının beklenen performansı sergilemediğinin de altını çizmek gerekiyor. Tüketiciler için ısı yalıtımı oldukça teknik bir konu. Bu noktada tüketicileri, kalitenin en temel göstergeleri olan CE belgeli, dünya standartlarında üretilmiş ürünlere sahip ve uzman bir uygulama hizmeti sunabilecek markaları tercih etmeleri konusunda uyarıyoruz” diye konuştu. 


Isı yalıtımı yaptırmak isteyen tüketicilerin öncelikle doğru detayda doğru malzeme seçimi yapmaları gerektiğini vurgulayan Ertuğrul Yörük, “Doğru ve nitelikli bir ısı yalıtımı, ısıtma ve soğutma harcamalarında yüzde 50 tasarrufun yanı sıra küf, rutubet, boya ve sıva çatlağı oluşumunu da önlüyor. Ekstrude polistren renkli sert köpük levhalar, dış hava koşullarından etkilenmediği için bina ömrü boyunca dayanıklılık özelliğini kaybetmeden performansını sürdürüyor. Her markanın farklı renklerle piyasaya sunduğu XPS levhaları doğru uygulamalarla birleştirdiğinizde evladiyelik bir ısı yalıtımı yaptırmak mümkün” şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Bu yıl yapı profesyonellerinin oldukça yoğun ilgi gösterdiği fuarda, XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği ana fuayede yer alarak, ziyaretçilerinin sektörle ilgili tüm sorularına cevap verdi. 


Geri Dön