27 / 04 / 2024

Yabancı gitti ralli bitti mi? Yeni bir kriz kapıyı çalacak mı?

Yabancı gitti ralli bitti mi? Yeni bir kriz kapıyı çalacak mı?

Konutta fiyat rallisinin sonu geldi. Yeni bir kriz kapıda mı? Uzmanlar ne diyor? Genel konut satışlarına paralel olarak yabancıya satışta da gerileme olduğuna işaret eden piyasa aktörleri, dünyada yaşanan durgunluk, iç piyasada kredilerin tamamen durması ve belirsizliklerin konuttaki fiyat rallisini



"Lüks konut sorunu oluşabilir"

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise satış sürelerinin 2 - 3 aya kadar çıktığına dikkat çekerek, geçen yıl yapı ruhsatı alan 650 bin konuttan 450 bin adedinin satıldığını bildirdi. Aşa, uygun fiyatlı konutlar satılırken, lüks konut projelerinin beklediğini vurgu yaparak 2010 yılında yaşanan tabloya benzer bir lüks konut sorunu olgusunun ortaya çıkabileceğini ifade etti.

"İki kişiden birinin maaşı kredi öder dönemi bitti"

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım ise, düşüşün mevsimsel olduğunu belirterek, yabancıya satışın azalsa da devan edeceğini söyledi. Dünyadaki durgunluğun da etkili olduğunu kaydeden Durbakayım, içerde ise ekonomik sorunlar nedeniyle konut kredisi ödeme potansiyelinin yok olduğunu belirtti. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “İçerde ise şu anda iki kişiden birinin maaşı konutu öder dediğimiz bir dönem yok. İnşallah önümüzdeki dönemde alınacak önlemlerle yine o günlere geleceğiz" diye konuştu.

 

Ev almak isteyenlere büyük müjde! Sosyal konut projesi ve arsa destekleriyle herkes ev sahibi olabilecek! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük TOKİ projesini açıkladı! 81 ilde tam 250 bin sosyal konut yapılacak! Evsiz kimse kalmayacak!

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?


Geri Dön