19 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılar Regnum Tower'a hayran kaldı

Yabancı yatırımcılar Regnum Tower'a hayran kaldı

Koşuyolu'na inşa edilecek Regnum Tower, mart ayında Fransa'da düzenlenen MIPIM fuarında ilk defa görücüye çıktı



Regnum, İstanbul Anadolu yakasının metro transfer merkezi olacak Koşuyolu'nda inşa edeceği 38 katlı kule için son düzlükte. Yerel seçimler nedeniyle ruhsatının alınması biraz sarkan Regnum Tower'ın inşaatı yakında başlıyor, 180-190 metre arası yüksekliğiyle Anadolu Yakası'nın en yüksek gökdeleni olması beklenen projenin ünü de şimdiden yurt dışına taştı. Dev bir kristal şeklindeki görünümüyle Türkiye'nin en dikkat çekici binaları sıralamasına iyi bir yerden girmesi düşünülen projenin maketini mart ayında Fransa'da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM'e götürdüklerini belirten Regnum Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, "Birçok kişi önünde fotoğraf çektirdi. Çok ilgi gösterdiler" diyor. 200 civarında rezidans dairesi ve altında 6 bin 300 metrekarelik bir ticari üniteden oluşan projenin yabancı talipleri de kapıları aşındırıyor. Öztürk; ABD'li Alman, İspanyol ve Körfez ülkelerine ait fonların kuleyi satın almak istediklerini söylüyor. "150-200 milyon dolar arasında bir yatırım olacak. Ortak olma, komple kiralama ya da satın alma talepleri yoğun. Çok iyi bir teklif gelirse satarız" diyen Öztürk, konut satışlarının sonbaharda başlayabileceğini belirtiyor.

Makul fiyatlı lüks rezidans daireleri

Regnum Tower'a günde 300 bin kişinin kullanması beklenen metro istasyonundan direkt geçiş olacağını da kaydeden Öztürk, "Belediyeye proje kapsamında yanımızdaki arsanın sahibi İş Bankası ile bin civarında araç kapasiteli otopark yapıyoruz" diyor. Çıkış fiyatlarının başlangıçta ucuz değil ancak `makul' olacağını dile getiren Öztürk, "Projenin yüzde 80'i 1+1, geri kalan kısmı 2+1 olacak ama daireleri birleştirebileceksiniz. Büyüklükleri 80-120 metrekare arasında değişecek konutların fiyatı bu nedenle kolay kolay 1 milyon doları bulmaz" şeklinde konuşuyor.

Londra'da arsa ucuzladı hemen alıma geçiyoruz

Öztürk, Regnum'un İngiltere'deki yatırımlarını hızlandıracağının da altını çiziyor. "Bir bitmiş, bir de inşaatı süren 2 projemizin olduğu Londra'da yeni arsalar alacağız" diyen Öztürk, arsaların yüzde 35'e varan oranda ucuzladığını ve kriz nedeniyle ortaya çıkan bu durumu değerlendireceklerini ifade ediyor. Öztürk, Bulgaristan'daki Crystal Apartments projelerinin özellikle kiralama açısından çok başarılı gittiğini ve buradaki yatırımların ise 2010'a kadar yavaşlatıldığını söylüyor.

Gazete Habertürk


Geri Dön