19 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında son dakika! Halkın yüzde 89'u istemiyor! 

Yabancıya konut satışında son dakika! Halkın yüzde 89'u istemiyor! 

Türkiye'de vatandaşların büyük kısmı yabancılara konut satışı ile vatandaşlık verilmesini doğru bulmuyor. İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından 12 ilde yapılan araştırmanın sonuçları belli oldu. İşte ayrıntılar...



Yapılan araştırma kapsamında vatandaşların yüzde 89'luk kısmı yabancılara konut satışı ile vatandaşlık verilmesini doğru bulmzken, katılımcıların yüzde 11'i doğru bulduğunu belirtti. 

Yabancıya konut satışında son dakika! Halkın yüzde 89 u istemiyor! 

Bu sonuçlar 250 bin dolarlık konut alana aile boyu vatandaşlık veren düzenlemede rakamın 13 Haziran 2022 tarihinde 400 bin dolara yükseltilecek olmasına karşın, halkın bu süreçten memnun olmadığını gözler önüne seriyor. 

Araştırma kapsamında,  CHP seçmeninin yüzde 95'inden fazlası bu görüşte. AKP seçmeninin yaklaşık yüzde 80'i ve MHP seçmeninin yaklaşık yüzde 87'si de yabancıların konut alarak vatandaş olmasını doğru bulmuyor. 

Yabancıya konut satışında son dakika! Halkın yüzde 89 u istemiyor! 

YABANCIYA GAYRİMENKUL SATIŞININ TEŞVİK EDİLMESİ DE DOĞRU BULUNMUYOR 

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; yabancılara konut satışının, arz sıkıntısı yaşanan emlak piyasasında fiyatların daha da yükselmesine neden olduğu ve bu süreçte ücretli kesimin konut almasının oldukça zor olduğu sık sık gündeme geliyor. 

 Araştırmada, yabancıya gayrimenkul satışını teşvik edici yasal düzenlemeler hayata geçirilmesinin doğru bulunup bulunmadığı sorusu da yöneltildi. Bu soruya, yüzde 84'lük kısım doğru bulmadığı yanıtını verdi. 

Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!

Yabancıya konut satışında şok gelişme! Meclis'e geldi! KDV istisnası kaldırılıyor!

Türkiye'de konut satışları patladı! Rekor Ruslarda!

 


Geri Dön