27 / 04 / 2024

Yabancıya mülk satışı ikiye katlandı!

Yabancıya mülk satışı ikiye katlandı!

Ankara'da geçen yıl ocak ayında 20 ülke vatandaşı mülk edinirken, bu yılın aynı döneminde sayı 40'a çıktı. Yabancıların aldıkları konut sayısı da yüzde 30 artışla bin 207'ye ulaştı...



Mülk satışının kolaylaştırılmasıyla birlikte Başkent'te yabancıların satın aldığı konutların sayısı ikiye katlandı. Ankara'da geçen yıl ocak ayında 20 ülke vatandaşı mülk edinirken, bu yılın aynı döneminde sayı 40'a çıktı. Yabancıların aldıkları konut sayısı da yüzde 30 artışla bin 207'ye ulaştı. 


TATİLE GELİP KONUT ALIYORLAR 


Yabancılar tarafından satın alınan konutların tamamına yakını Tunalı, Çayyolu, Çukurambar, İncek bölgesinde. Rakamlar incelendiğinde ise mülk satın alanların önemli bir bölümünün, Türkiye'ye çok sayıda turist gönderen Almanya, İngiltere, Hollanda, Arabistan ve Yunanistan gibi ülkelerin vatandaşları olduğu görülüyor. Üniversite şehri olan Ankara'da mülklerin en büyük taliplileri ise üniversite okuyan yabancı öğrenciler. 


YABANCILAR EV ALMASIN! 


Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 2013 yılında 5 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre Türk vatandaşlarının yüzde 65.1'i yabancıların ev almasına karşı. Araştırrmaya göre yabancılara gayrimenkul satışını desteklediğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 27'de kaldı. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön