26 / 04 / 2024

Yakup Gülcan: Bayraklı'nın kent meydanına ihtiyacı var!

Yakup Gülcan: Bayraklı'nın kent meydanına ihtiyacı var!

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Avukat Yakup Gülcan, “Öncelikle ihtiyacımız olan Smyrna'nın ruhuna uygun bir kent meydanıdır. Bayraklı'nın bir kent meydanı yok." dedi.



Siyasetin ana amacının insana hizmet, şehre hizmet olduğunu belirten Gülcan, “Bayraklı'da tören yapacağımız bir yer yok ama deve güreşimiz var. Öncelikli ihtiyacımız Smyrna'nın ruhuna uygun bir kent meydanıdır” dedi


AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Avukat Yakup Gülcan Yenigün TV'nin konuğu oldu. İzmir'e hükümetin yatırımları dışında bir hizmet gelmediğini savunan Gülcan, “İzmir'e yapılan hizmetlere baktığımızda hükümetin yaptıklarının dışında elle tutulur bir hizmet göremiyorsunuz. İzmir, Aziz Kocaoğlu ve CHP'ye rağmen, onların engellemelerine rağmen gelişiyor. Hükümetimiz İzmir'i geliştirmeye, İzmir'e hizmet etmeye gayret gösteriyor. CHP düğümlüyor, biz çözüyoruz. İzmirli hemşehrilerimizin bunları görmesini arzu ediyorum. İstemezükçülük muhalefeti yaparak bir yere varılmaz. Siyasetin ana amacı insana hizmettir, şehre hizmettir” dedi. Bayraklı'nın bir kent meydanına ihtiyacı olduğunu savunan Gülcan, “Öncelikle ihtiyacımız olan Smyrna'nın ruhuna uygun bir kent meydanıdır. Bayraklı'nın bir kent meydanı yok. Bayraklı'da 7 yıldır trafik kapatılarak resmi törenler yapılıyor. Bayraklı'da tören yapacağımız bir yer yok ama deve güreşimiz var. Biz şehrimizin gelişmesi için yapılacak tüm projelere destek vermeye hazırız” dedi.


Ankara'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili neler söylemek istersiniz?


Öncelikle Ankara'da hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağolsun. Burada sadece saldırıyı gerçekleştirenleri lanetlemekle yetinmemeli, arkalarındaki işbirlikçileri de görmeliyiz. Teröre dolaylı ya da doğrudan destek verenler akan kanın sorumlusudur. Hükümetimiz terörü bitirmek için büyük bir mücadele vermektedir. Bu süreçte hükümetin istifasını istemek bir nevi teröre destek vermektir. Çünkü terörün amacı budur. Bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.


“CHP engel olmaya çalışıyor”


İzmir'e dışarıdan bakınca neler görüyorsunuz? Kentte bir şeyler değişiyor mu?


İzmir'de bir şeyler değişti ve değişmeye devam ediyor. Yakından takip ettiğim İstanbul–İzmir otoyolu projesi bu yıl içerisinde hizmete girecek. Artık İstanbul–İzmir arası 3 saate düşecek. Bu da günübirlik seyahatlere olanak verecek. Otoyol, İzmir'in bütün sektörlerde gelişmesine vesile olacak.


Bayraklı Şehir Hastanesi projesi devam ediyor. Bu hastane sadece İzmir'in değil tüm Ege Bölgesi'nin ihtiyaçlarına cevap verecek bir hastane olacak. 2060 yataklı, 75 bin ziyaretçi kapasiteli, yaklaşık 12 bin sağlık personelinin çalışacağı muazzam bir proje hayata geçti. 2 yıl içerisinde hastanemiz hizmete açılacak.


Sayın Bakanımız Binali Yıldırım Çandarlı Limanı Projesi'ni yakından takip ediyor. Liman projemizde en kısa zamanda hayata geçecek. Ayrıca İzmir–Ankara arası hızlı tren projesi hayata geçecek.


İzmir'e yapılan hizmetlere baktığımızda hükümetin yaptıklarının dışında elle tutulur bir hizmet göremiyorsunuz. İzmir, Aziz Kocaoğlu ve CHP'ye rağmen, onların engellemelerine rağmen gelişiyor. Hükümetimiz İzmir'i geliştirmeye, İzmir'e hizmet etmeye gayret gösteriyor. CHP düğümlüyor, biz çözüyoruz. İzmirli hemşehrilerimizin bunları görmesini arzu ediyorum. İstemezükçülük muhalefeti yaparak bir yere varılmaz. Siyasetin ana amacı insana hizmettir, şehre hizmettir.


Biraz da Bayraklı'yı konuşalım mı?


İzmir'in en önemli ilçesi Bayraklı'dır. İzmir'e ismini veren Bayraklı'dır. İlçemizde çok daha farklı projeler geliştirilebilir. Smyrna ören alanının geliştirilmesi için birlikte çalışabiliriz. Bu alanın çevre düzenlemesi acilen yapılmalıdır. Burası turizmin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak bir alandır. Öncelikle ihtiyacımız olan Smyrna'nın ruhuna uygun bir kent meydanıdır. Bayraklı'nın bir kent meydanı yok. Bayraklı'da 7 yıldır trafik kapatılarak resmi törenler yapılıyor. Bayraklı'da tören yapacağımız bir yer yok ama deve güreşimiz var. Biz şehrimizin gelişmesi için yapılacak tüm projelere destek vermeye hazırız.


Bayraklı'da çiftlik, tarla, Yörük materyalleri yoktur. Bayraklı sınırlarında devecilik kültürü ile ilgili bir şey yoktur. Bayraklı sınırlarında deve besleyen kimse yoktur. Bu bir kültürdür ve yapılacağı yerler bellidir. Bayraklı'da gökdelenlerin altında deve güreşi yapılıyor. Olacak iş değil.


Kentsel dönüşüm fiyasko


İzmir bir deprem bölgesi. Özellikle Bayraklı sınırlarında çok eski binalar mevcut. Deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmayan yüksek katlı binalar var. Kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi ile ilgili dilimizde tüy bitti. Ama maalesef konuyla ilgili hiçbir adım atılmadı. Bir arpa boyu yol almayan bir yerel yönetim var. Yılan hikayesine dönmüş bir kentsel dönüşüm projesi ile karşı karşıyayız. Şu an yerel yönetim bu konu açıldığında konuyu değiştiriyor. Bu topa hiç girmiyorlar.


“Partinin ve milletin hizmetindeyiz”


Siyaset yapmaktaki tek amacımız milletimize ve davamıza hizmet etmek. Gücümüzün yettiği bütün gayreti ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu noktada ihtiyaç duyulursa ve partimizin yetkili makamları görevimizi bırakmamızı isterse bırakmaya hazırız. Böyle bir şeye karşı durmak bizim partimizin dokusuna terstir. Biz her zaman partimizin hizmetindeyiz.


Bayraklı'ya modern hükümet binası müjdesi


Bayraklı'da hükümet binamızın projesi hazır. İhale aşamasına geldi. 2 yıl içerisinde Bayraklı'da muazzam bir hükümet binamız olacak. Hükümet binasının içinde bütün müdürlükleri kapsayan geniş bir alan olacak. Çok değerli bir tesis. Sıradan, geçici bir hükümet binası değil, ihtiyaçlara cavap veren akıllı bir bina olacak. Ayrıca içerisinde bin kişilik bir seminer salonu yer alacak.


30 kişiye sertifika


İşkur, Bayraklı Halk Eğitim Merkezi ve özel bir şirketi biraraya getirerek bir istihdam projesi geliştirdik. Yaklaşık 30 kardeşimize aşçılık, garsonluk ve servis elemanlığı kursu verdiriyoruz. Kursiyerlerimizin cebine 5 aylık kurs boyunca her ay 550 lira cep harçlığı veriliyor. Kurs sonunda aldıkları sertifika ile şirkette işbaşı yapacaklar. Bu şekilde bir iş garantisi var.


250 kişiye istihdam


Gençlerimize ve kadınlarımıza istihdam sağlamak en büyük amacımız. Biz de konuyla ilgili yetkili kuruluşlara yardımcı oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde özel bir şirket ile görüşerek 250 kardeşimize iş bulduk. Mayıs ayında işbaşı yapacaklar. Çalışmalarımız devam edecek.


Yenigün


Geri Dön