19 / 04 / 2024

Yalçın Ata: Tasarım 9'uncu sanat haline geldi!

Yalçın Ata: Tasarım 9'uncu sanat haline geldi!

ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, "Ülkemizde tasarım kültürü geliştikçe firmalar tasarıma daha fazla önem verir hale geldi" dedi.



Son yıllarda hayatın bir çok alanına etki eden “tasarım”, çok sayıda kurum ve kuruluşun “kendini ifade” unsuru oldu. Tasarımcılar birbirinden farklı ve işlevsel ürünlere imza atarken, sektör temsilcileri tasarımla bütünleşen markaların artı değer kazandığını ifade ediyor.


ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata  tasarımın adeta “dokuzuncu sanat” haline geldiğini belirterek, tasarımla bütünleşen sektörlerin önlerinin çok açık olduğunu bildirdi. Ata, “Tasarım ürünlerinde talebe olan artış, markaların bu süreci iyi analiz ettiğini ve bu süreci başarıyla yöneteceklerini gösteriyor”  diye konuştu.


Türkiye’de tasarım sürecinin oldukça başarılı ilerlediğini vurgulayan Yalçın Ata, “Türkiye’de tasarım alanında özellikle son yıllarda devrim yaşandı diyebiliriz. Dünyayla yarışacak tasarımcılarımız var. Özellikle mobilya sektöründe tasarım ürünlere yönelme olduğu, talebin de bu konu üzerinde yoğunlaştığını söylemek mümkün” diye konuştu.


Ata, mobilya sektörü özelinde tasarıma “kafa yoran” firmaların, marka olmak isteyen şirketlerin çizdiği yolda ilerlemesinde önemli katkı sağladığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Sektörler kendilerini yenilerken, mutlaka farklılıklara ihtiyaç duyuyor. Özellikle markalaşma sürecindeki firmalar, kendilerini doğru anlatabilmek için tasarımın ne denli önemli bir araç olduğunu biliyor. Çünkü tasarım yalnızca ‘ürün’ demek değil. Artık firmalar logolarını seçmek için bile aylarca çalışır hale geldi. Kendilerini en iyi anlatan, rengiyle yazı stiliyle ‘derdini’ doğru aktarabileceği çalışmalar firmaların en önemli beklentilerinden biri haline geldi. Ülkemizde tasarım kültürü geliştikçe firmalar da kendilerine özel üretilmiş, farklı ürünlere daha fazla önem vermeye başladı. Tasarım, firmaların ruhuyla da bütünleşince markalar bambaşka bir yere konumlanıyor, değerleri de artıyor.”


ERSA Mobilya olarak, özel tasarımlarla 1958 yılından bu yana ofis mobilyası alanında faaliyet gösterdiklerini ifade eden Ata, mobilyanın var olduğu her alanda, tasarım, üretim ve mimari ihtiyaçlara yenilikçi ve kaliteli çözümler geliştirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.



Dünya


Geri Dön