25 / 04 / 2024

Yalıkavak Elements'in tercihi Guardian Glass oldu!

Yalıkavak Elements'in tercihi Guardian Glass oldu!

Varyap girişimi ile EAA-Emre Arolat Architecture tarafından tasarlanan Yalıkavak Elements projesinde konutların cephe tasarımlarında Guardian SunGuard High Performance Neutral 50/32 kaplamaları kullanıldı.



Türkiye’nin güneybatısındaki en küçük bir sahil kasabalarından olan ve zamanla turistik bir cazibe merkezine dönüşen Yalıkavak, yıllardır Bodrum’da süregelen hızlı yapılaşmanın aksine doğal güzelliğini korumayı başarıyor. Varyap girişimi ile EAA-Emre Arolat Architecture tarafından tasarlanan Yalıkavak Elements projesinde konutların cephe tasarımlarında Guardian SunGuard High Performance Neutral 50/32 kaplamaları cam tercih edildi. Ürün, deniz manzarasını en berrak haliyle kullanıcıya taşırken, hafif ve bir o kadar da doğal bir görünüm yaratıyor.

Yalıkavak’ın kayalık tepelerinden inşa edilen proje arazisi, zeytin ağaçları ve yerel bitki örtüsü ile eşsiz bir özelliğe sahip. EAA-Emre Arolat Architecture tarafından bulunduğu eğimli araziye yatay platformlar halinde entegre edilen konutlar, farklı kotlarda dizayn edilecek çatı, tente, teras, balkon, havuz ve güneşlenme alanlarını biçimlendiriyor. Toprak tonları ile renklendirilen ve doku kazandırılan brüt beton, yapının mimarisinde kendine has bir çekim kuvveti yaratırken, Guardian Glass ürünleri ile şekillendirilen ön cephede ise, iç mekan ve dış mekan arasındaki sınır, Guardian SunGuard® High Performance Neutral 50/32 kaplamalı cam ile berraklaştırılarak, içerideki yaşam alanları da yarı açık alanlara dönüştürülüyor.

Güneş kontrolünü ve ısı yalıtımını tek bir kaplama üzerinde yapan Guardian SunGuard® High Performance Neutral 50/32 kaplamalı cam ile yüksek görünür ışık geçirgenliği ile aydınlık ve ferah bir etkinin yaratıldığı konutlarda, panoramik koy manzarasının en şeffaf hali ve yaz melteminin hafif hissi, doğal arazinin egzotik duruşu ile bir araya getiriyor. Farklı yapı malzemelerinin buluştuğu proje, bulunduğu arazide göze batmadan, ancak kayıp da olmadan varlığını hissettirip, “yere ait olma” durumuna bir örnek sunuyor.


Geri Dön