20 / 04 / 2024

Yalova Termal Kaplıcaları yabancılar tarafından ilgi görüyor!

Yalova Termal Kaplıcaları yabancılar tarafından ilgi görüyor!

Yalova'nın Termal ilçesindeki kaplıcalara, özellikle kış aylarında yabancılar büyük ilgi gösteriyor. İlçenin belediye başkanı İsmail Atik ağırlıklı olarak Rus ve Arap turistleri konuk ettiklerini söyledi



Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, hayata geçirdikleri yeni yatırımlarla kaplıca turizminde artan bir potansiyele sahip olduklarını söyledi. Yerli ve yabancı turist sayısında bu senenin ocak-kasım döneminde 1 milyon gecelemeyi aştıklarını belirten Atik, "Bu 1 milyon gecelemenin yaklaşık yüzde 10'u Rus turistlere ait. Rusların yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'dan da çok sayıda turisti ağırlamaya devam ediyoruz" dedi. Atik, yabancı turist sayısında gerek yıl sonuna kadar gerekse 2016'nın ilk aylarında azalma beklemediklerini ifade etti. Bunun, Termal'de Sağlık Bakanlığı ile diğer özel işletmelerin rezervasyonlarından anlaşılabildiğini dile getiren Atik, şöyle konuştu: "Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gelişmeler hepimizin malumu. Buna karşın Rus turistlerin gerek seyahat acenteleriyle görüşmelerimizde gerekse gözlemlerimize göre, şu ana kadar Termal'de kaplıcalarla ilgili Rus turist sayısında herhangi bir düşüş yaşanmadı. Rus turistlerin aklıselim davrandığını, rezervasyonlarının aynen devam ettiğini, iptallerin olmadığını ve onların kaplıca geleneğinden vazgeçmediğini görüyoruz." 


'RUSLAR ÇOK DÜŞKÜN'

Seyahat acenteleri aracılığıyla Rus turistlerin çarşamba, cumartesi ve pazar günleri Termal'e geldiğini bildiren Atik, bazılarının günübirlik, kimilerinin ise haftalık olarak konakladığını aktardı. Atik, şunları kaydetti: "Turistik açıdan, Rus halkının kendi hükümetlerinin söylemlerinin dışında hareket ettiğini ve onların aldığı kararlara çok uymadığını Termal'de ve Yalova'da görüyoruz. Ruslar, kaplıcalara çok düşkün. Özellikle kış aylarında burayı, yazın da deniz, kıyı ve güneşi tercih ediyorlar. Dolayısıyla kaplıca turizmini başlattığımız 2004'ten itibaren önemli sayıda Rus turist ağırlıyoruz." 


Sabah


Geri Dön