25 / 04 / 2024

Yalova ve Ankara'daki OSB'ler istihdamı artıracak!

Yalova ve Ankara'daki OSB'ler istihdamı artıracak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova ve Ankara'da kurulan OSB'lerin yaklaşık 12 bin 500 kişiye istihdam olanağı yaratacağını açıkladı..



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bakanlığın organize sanayi bölgelerine (OSB) yönelik çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.


 
Özlü, OSB'lerle az gelişmiş bölgelerde sanayiyi yaygınlaştırarak istihdam yaratmayı amaçladıklarını belirterek, sanayileşmenin dengeli dağılımıyla düzenli kentleşmenin de sağlanacağını söyledi.

 

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde Yalova Avrasya Gi̇yi̇m İhti̇sas OSB'yi kurduklarını anımsatan Özlü 2 milyon 340 bin metrekarelik alanda kurulan OSB'nin kurucu ortakları hakkında bilgi verdi.

 

Star Gazetesi'nin haberine göre "Yalova Avrasya Gi̇yi̇m İhti̇sas OSB; yüzde 18 katılım payı ve 3 üyeyle Yalova İl Özel İdaresi, yüzde 6 katılım payı ve 1 üyeyle Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 76 katılım payı oranı ve 11 üyeyle Avrasya Hazır Giyim Sanayicileri Yatırım ve Kalkınma Derneğinden oluşuyor." şeklinde açıklamalarda bulunan Özlü Yalova Avrasya Giyim İhtisas OSB'nin; hazır giyim, konfeksiyon malzemesi ve makinelerinin imalatı ve tedariğinde faaliyet göstereceğini söyledi. 

 

Özlü, Yalova'da kurulan bu OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle yaklaşık 8 bin 500 kişiye istihdam imkanı yaratılacağını belirtti.
 


Her bölgenin ve şehrin ihtiyacına uygun OSB'ler kurabilmek için büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Özlü, bu kapsamda Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 1 milyon 160 bin metrekarelik alana "Elmadağ Mobi̇lyacılar İhti̇sas OSB"yi kurduklarını belirtti. 

 

Özlü, OSB'nin kurucu ortakların; yüzde 18 katılım payı ve 3 üyeyle  Ankara  Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, yüzde 13 katılım payı ve 2 üyeyle Elmadağ Belediyesi, yüzde 6 katılım payı ve 1 üyeyle Ankara Sanayi Odası, yüzde 63 katılım payı ve 9 üyeyle Ankara Siteler Mobilyacılar Derneği olarak sıraladı.


 
Ankara Elmadağ Mobi̇lyacılar İhti̇sas OSB'nin, mobilya üretimi konusunda Ankara'ya yeni bir soluk getireceğini ifade eden Özlü, "Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle yaklaşık 4 bin kişiye iş imkanı oluşturmasını bekliyoruz." dedi.

 


Geri Dön