28 / 03 / 2024

Yabancı konut yatırımcısı Yalova'yı sevdi!

Yabancı konut yatırımcısı Yalova'yı sevdi!

Beyttürk Yalova'nın 2019 yılında 1696 adetle yabancıların en çok konut satın aldığı il olduğunu açıkladı. Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "Yalova'da konut alan her 100 yabancıdan 19'u bizi tercih etti" dedi...



Yalova, 2019'da 1696 adetle yabancıların en çok konut aldığı beşinci il oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Beyttürk'ten yapılan açıklamada, İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi Türkiye'nin en önemli şehirlerine yakınlığı, Sabiha Gökçen'e 1 saatlik mesafede bulunması, doğal ve tarihi güzelliklere sahip olması, kolay ulaşılabilir olması gibi özellikleri Yalova'ya yönelik yabancı yatırımcı ilgisini artırıyor.

Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman yaptığı açıklamada, "Geçen yıl Yalova'da satılan 1696 konutun yüzde 19'unu, 318'ini biz sattık. Yani Yalova'da konut alan her 100 yabancıdan 19'u bizi tercih etmiş." dedi.

Barman, Yalova'nın yabancıya en çok konut satılan beşinci il olduğunu ifade ederek, "Yalova, küçük bir şehir olmasına rağmen bu alanda uzun yıllardır ön sıralardaki yerini koruyor. Geçen yıl kentten yabancıya satılan konut sayısı 1696 oldu." diye konuştu.

Yabancı gayrimenkul alıcısının Türkiye'ye ilgisinin 2012'de uygulamaya konulan Mütekabiliyet Yasası ile artışa geçtiğini belirten Barman, rakamın 2019 yılında 45 bini aşarak rekor kırdığını ifade etti.

Yabancıların Türkiye'de tercih ettiği önemli rotalar arasında Yalova'nın da bulunduğunu belirten Barman, "İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi Türkiye'nin en önemli şehirlerine yakınlığı, Sabiha Gökçen'e 1 saatlik uzaklıkta bulunması, doğal ve tarihi güzellikleri barındırması, kolay ulaşılabilir olması gibi özellikleri Yalova'ya yönelik yabancı yatırımcı ilgisini sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Barman, Osmangazi Köprüsü ile İstanbul-İzmir Otoyolu'nun bu kente dokunduğunu anımsatarak, Yalova'da turizm ve liman alanındaki yatırımların da sürdüğünü dile getirdi.

Barman, son yıllarda önemli gayrimenkul firmalarının şehirde proje çalışması yaptığını, bilinen markaların otel açtığını, Yalova'nın, 2019 yılında 1696 adetle yabancıların en çok konut aldığı beşinci il olduğunu aktardı. Yalova'da son 5 yılda yabancılara toplamda 7 bin 85 adet konut satıldığını ifade eden Barman, kente özellikle Körfez ve Orta Doğu ülkelerinin vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çekti.

Barman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Satış adedi, İstanbul ve Antalya kadar yüksek olmayabilir ancak Yalova nüfusuna ve yüzölçümüne göre bu kentlerimizden katbekat küçüktür. Rakam Yalova açısından çok önemlidir. Bu satışlar kentimiz için ciddi bir döviz kaynağıdır. Yalova'nın saydığımız tüm cezbedici özellikleriyle yabancıya satışta ilk sıralardaki yerini koruyacağına inancımız tam.Şirketimiz 2013'ten beri Yalova'da proje geliştiriyor. Bugüne kadar kentte hayata geçirdiğimiz 5 projede toplamda bin adetten fazla konut inşa ettik. Geçen yıl Yalova'da satılan 1696 konutun yüzde 19'unu, 318'ini biz sattık. Yani Yalova’da konut alan her 100 yabancıdan 19'u bizi tercih etmiş. Beytepe ve Beyttürk Orman projelerimizin satışına yıl boyunca sürdü."

Barman, bu satışlardan 26,5 milyon dolar ciro elde ederek ülkeye döviz kazandırdıklarını, en çok konut alan milletler arasında Suudi Arabistan , Katar ve Kuveyt vatandaşlarının yer aldığını kaydetti.

Yabancılar en çok bu şehirlerden ev aldı!

2019'da yabancıya en çok konut satılan 10 şehir!

 


Geri Dön