26 / 04 / 2024

Yalova'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Yalova'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

YTSO 12. Meslek Grubu Komitesi ile Yalova Çevre ve Şehircilik İş Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şubesi personelleri, kentsel dönüşüm konulu toplantı düzenledi.



Yalova'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) 12. Meslek Grubu Komitesi ile Yalova Çevre ve Şehircilik İş Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şubesi personelleri, kentsel dönüşüm konulu toplantı düzenledi.

 

Kentsel dönüşüm toplantısına  Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehmet Dağ, İnşaat Mühendisi Serdar Çakır, Harita Mühendisi Gülçin Aktaş, Jeoloji Mühendisi Abdülkadir Karacadağ, Mimar Metehan Bilgiç ve YTSO 12. Meslek Komitesi Başkanı Tufan Bilgiç katıldı. 

 

Toplantı hakkında verilen bilgide ise, "Yalova Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Koordinesinde yapılan Kentsel Dönüşüm projesi şehre örnek olacak planlamadır.  Bu planlamada bulunan birleştirme olan parsellere yükseklik olarak verilen 18.50 – 12.50 – 6.50 m kotlar ve emsal inşaat alanları bu konuda çözümün iyi bir örneği olmuştur. Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehmet Dağ verdiği bilgide sorunları aşacak düzenleme Kasım 2017 de Bakanlığımızca yayınlandığında çözümler kolaylaşacaktır. Bu yeni düzenlemeler, Yalova Tic. Ve San. Odası ile Yalova Çevre Şehircilik Md.

Kentsel Dönüşüm Şb. Müdürü Mehmet Dağ ve teknik çalışanları öncülüğünde düzenlenecek toplantıda, Belediyelerimiz İmar Md. ve İlgili Teknik Personellerinin katılımı ile ilgili sektör ve işilerle paylaşılacaktır. YTSO Meslek Komitesi başkanı Tufan Bilgiç uygulamada karşılaşılan örnek oluşturan sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili düşüncelerini anlatmıştır. Düşünülen çözümler ve öneriler birlikte tartışılmıştır" denildi. 

 

 

Yalovamız

 


Geri Dön