28 / 03 / 2024

Yalova’da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Yalova’da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Yalova’da İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün düzenlediği “Yalova’nın Kentsel Dönüşüm Stratejisi” konulu toplantıda kentsel dönüşüm hakkında katılımcılarla fikir alışverişi gerçekleştirildi…



Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talimatı ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından “Yalova’nın Kentsel Dönüşüm Stratejisi” konulu toplantı düzenlendi.

CNN Türk’ün haberine göre,Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ömür Bayar’ın öncülüğünde yapılan toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Uygun, Mimarlar Odası Başkanı Cevathan Yiğittürk, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kendir, Şehir Plancıları Odası Temsilcisi Ergüder Falay, Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi Yalçın Oral, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Levent Kasap, YTSO’yu temsilen 12. Meslek Grubu Üyeleri İnşaat Yüksek Mühendisi Neşe Er Zaman, İnşaat Mühendisi Birol Aslan, Elektrik Mühendisi Rezzan Dikici ve Yalova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Recep H. Eren katılım sağladı.

Katılımcılar proje ve çalışmaları olumlu karşıladı

Ortak akıl ve fikirler ile kentsel dönüşümün oluşturulmasını Müdür Bayar, “Yapmış olduğumuz bu toplantının amacı öncelikle Yalova için kentsel dönüşüm stratejisi anlamında yapılması gerekenlerin ortak akıl ve fikirlerle belirlenmesidir. Ayrıca siyasetten uzak bir düşünce yapısı ile Yalova için tüm kurumların ve kamuoyunun doğru bilgilendirilerek acilen eyleme geçmesini sağlamaktır. Yapmış olduğumuz kentsel projelerimiz ve çalışmalarımızı davetlilerimize sunduk. Bu proje ve çalışmalarımız katılımcılar tarafından olumlu karşılandı” şeklinde konuştu.

“Her kesimden temsilcinin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyoruz”

Müdür Bayar, toplantıların gelecek günlerde de devam edeceğini ileterek, katılım sayısının artacağını söyleyen Bayar, sözlerine şöyle devam etti, “Yapmış olduğumuz toplantı neticesinde Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çatısı altında başlatılan çalışmanın, bütüncül bir yaklaşımla ilçelerin ve köylerin de planlanan alanların içine dahil edilmesinde hem fikir olduk. Böylelikle daha sağlıklı ve uygulanabilir bir netice doğuracağı kanaatine vardık. Çünkü Yalova’daki kentsel dönüşümün sadece Yalova merkezi için değil, ilçelerin de dahil olduğu, üst ölçekli bir planlama ile uygulamaya geçirilmesinin önemi tespit ettik. Bundan sonraki toplantılara kurum temsilcilerinin yanı sıra, meclis üyeleri, imar komisyonu üyeleri ve diğer ilçelerden temsilcilerin de katılmasıyla daha verimli geçeceğine inanıyoruz. Bu toplantıların sürekliliğinin sağlanması ve doğru sonuçlara ulaşılabilmesi için her kesimden temsilcinin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyoruz. Önemli olan bir kararın alınması değil aslında alınan kararların hayata geçirilmesi olduğu konusunda fikir birliğine vardık. Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olarak bu konuda ilk adımı atarak Yalova için doğru diyalog ile süreci başlatmak istiyoruz. Toplantı kararları tutanak haline getirilip Yalova kamuoyu ile paylaşılacağını da belirtmek isterim” 

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yüzde 0.98’e indi!

Depremin en önemli ana başlıklarından biri kentsel dönüşüm!


Geri Dön