25 / 04 / 2024

Yalova'da "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" düzenlendi!

Yalova'da

Yalova'da gerçekleştirilen "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"nda AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı konuşan Fatma Salman, "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar ve elde ettikleri verilerin seçimler için kendilerine yol göstereceğini söyled



AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığının "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" Yalova'da gerçekleştirildi. AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman, "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar ve elde ettikleri verilerin seçimler için kendilerine yol göstereceğini dile getirdi. Bir oteldeki etkinliğin ilk oturumuna partililer, ikinci oturumuna iş adamları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı'ndan alınan habere göre forumda yaptığı konuşmada Salman,  farklı kesimlerle şehirlere yönelik yapacakları görüşmelerde elde edilen verileri "Fikir Tepsisi" adı altında bir araya getireceklerini söyledi. 

Ankara'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında illerin milletvekiliyle yapılacak değerlendirme toplantısının ardından oluşturacakları raporu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını aktaran Salman, çalışmanın 3 ana başlık halinde 5 soru üzerinden devam edeceğini ifade etti ve  şöyle devam etti:

"AK Parti kurulduğundan bugüne kadar yapılmış olan yatırımlar, şu an yapılan yatırımlar ve bundan sonra yapılmasını istediğiniz yatırımlar... Bunlar gerçekten çok önemli sorular. Bunlar size 5 ayrı soru olarak sorulacak. Bugüne kadar genel merkez hep genel politikalar üzerinden illeri şekillendirmiştir. Ama burada biz yerelde sizlerden aldığımız verilerle, yerelle ilgili ekonomik dengelerin tespiti ve değerlendirmesini yapacağız. Gerçekten iller için çok önemli bir süreç. Mikro ekonomilerin ilde belirlendiği ve uluslararası makro ekonomilere kadar giden bir yolun başı aslında bu çalışmalarımız. Mikro çalışmalar sonucunda ulusal alandaki ekonomik çalışmalar ve uluslararası ekonomik verilere kadar giden çok önemli bir süreç. Burada sizin katkılarınız bizler için çok önemli."

Sorulara verilecek cevaplarda her yazılan bir kelimenin kendileri için bir mesaj olduğuna işaret eden Salman, "Her yazdığınız bir cümle bizim için bir mesajdır. Bu ekonomik toplantılarda aslında ilin siyasi, sosyal, psikolojik değerlendirmeleri de olmuş oluyor bizler için. Aslında ekonomi ama bu tür farklı yaklaşımlarda çıkıyor. Bizler için çok önemli verilerde oluyor. Bu çalışmalar ve elde ettiğimiz verilerin hepsi seçimler için bizlere yol gösterecektir."  ifadelerini kullandı. 


 


Geri Dön