19 / 04 / 2024

Yap-işlet-devret projeleri meclis gündeminde!

Yap-işlet-devret projeleri meclis gündeminde!

Yap-işlet-devret yöntemiyle yaptırılan projeler meclis gündemine taşındı. Bağımsız Milletvekili Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Bağımsız  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, yap-işlet-devret yöntemiyle yaptırılan projelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Bağımsız Milletvekili Koncuk, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Koncuk, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Hazine destekli ve araç geçiş garantisi verilen 89 milyar 836 milyon 690 bin liraya mal olan 426 kilometrelik İstanbul-İzmir otobani geçiş ücretlerine yapılan son zamlarla geçilmez hale getirmiştir. 2020'de 292 lira olan İstanbul-İzmir otoyolu geçiş ücreti 2021 yılının başında 367 TL'ye yükseltilmiştir. Köprü geçişlerine yapılan zamlarla otoyol, köprü ve tünellere ödenen ücretler kıyaslandığında bazı hatlardaki uçak tarifelerinin çok daha uygun olduğu görülmektedir.''

Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1- Yap işlet devret yöntemiyle yaptırılan ve dolarla araç geçiş garantisi verilen projelerde hazinenin üzerinde ki yükü azalmak, geçiş sayılarını arttırmak için Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 


Geri Dön