20 / 04 / 2024

YAPEX Fuarı 14 Kasım'da başlıyor!

YAPEX Fuarı 14 Kasım'da başlıyor!

Akdeniz Tanıtım A.Ş. tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenecek Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), 14-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.



Antalya'da 14-17 Kasım tarihleri arasında Akdeniz Tanıtım A.Ş. tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenecek Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), yeniden yükselişe geçen turizm sektöründe otellerin yenileme ve renovasyon yatırımlarına da yol gösterecek. YAPEX Fuarı’nın hızla büyüdüğünü, inşaat ve yapı sektörünün gelişmesinde, yeni teknolojilerin ülkede yaygınlaşmasına katkı koyduğunu ifade eden Akdeniz Tanıtım AŞ Genel Müdürü Fatih Onkar, her krizin ulusal ve uluslararası pazarlarda yeni fırsatlar yarattığını söyledi. Antalya ANFAŞ’da düzenlenecek YAPEX Fuan’nda inşaat mühendisleri, mimarlar, müteahhitler ile sektördeki tüm paydaşlan bir araya getireceğini anlatan Fatih Onkar, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizi de aşabileceğini kaydetti.

TURİZMİN HİZMETİNDE

Onkar, son iki yıldır turizmde çok Önemli artışlar olduğuna dikkat çekti. Turizm sektörünün yaşanılan krizler nedeniyle otel yenileme ve renevasyon çalışmalarına yatırım yapamadığım ifade eden Onkar, başta Antalya olmak üzere yüzlerce otel ve turistik işletmelerde yenileme ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bu yılkı fuarının sloganının “Yenileme ve Renovasyon” olduğunu söyleyen Onkar, turizmin bu yıl çok iyi gittiğini, Antalya'nın 2018 yılında 13-14 milyar dolar turizm geliri hedeflendiğini kaydetti. Fatih Onkar, şöyle devam etti: “Türk turizmi yine parlak eski günlerine dönmeye başladı. Geçmişte yaşanan krizler nedeniyle otel işletmeleri ve diğer işletmeler yenileme ve renovasyon konusunda yatırım yapamamıştı. Bu yıl turizmciler için oldukça başarılı geçti. Antalya bölgesinde turizm sektörü elde edilecek gelirin yüzde 10’unu renovasyon ve yenileme çalışmalarına ayırabilir. Bu da başta inşaat sektörüne büyük katkı sağlar. Turizmin gelişmesine daha iyi katkı yapar, sektöre hareket getirir.”

TARİHİ KORUYAN BELEDİYELERE ÖDÜL

Tarihi Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen ‘2017 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda dereceye giren belediyelerin ödülleri YAPEX Fuarı’nda verilecek. Fuar etkinlikleri kapsamında Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ‘2017 yılı Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda dereceye giren belediyelere de ödüllerinin verileceğini anımsatan Onkar, yarışmaya toplam 62 belediyenin 123 proje ile başvurduğunu kaydetti. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü ile birlikte, 3 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama, 11 Korumada Süreklilik dalında ve 31 başarı ödülü verildiğini anlatan Fatih Onkar, ödül alan belediyelerin Antalya Anfaş Fuar Merkezi'ndeki YAPEX Fuarı’nda projelerini sergileme ve ziyaretçilere anlatma olanağı bulacaklarını söyledi.


Geri Dön