26 / 04 / 2024

Yaşar Tetiker: OSB Ereğli’nin kurtuluşudur!

Yaşar Tetiker: OSB Ereğli’nin kurtuluşudur!

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni yatırıma yönelen firmalar olduğunu bildirdi. Tetiker, ilçedeki tersanelerin hareket kazanması için çalışmalar yaptıklarını söyledi...




Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni yatırıma yönelen firmalar olduğunu bildirdi.


Tetiker, yaptığı açıklamada, ilçedeki tersanelerin yeniden hareket kazanması için Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile çalışmalar yaptıklarını söyledi. Candan’ı, Ereğli için kazanç olarak gördüğünü belirten Tetiker, şunları söyledi: “Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan ile geçtiğimiz günlerde odamızda bir araya gelerek, bu meseleleri uzun uzun konuşma fırsatı bulduk. Sayın Milletvekili Karadeniz Ereğli için benim gördüğüm kadarıyla bir şanstır. TSO da ekonominin ilçedeki merkezi. Kararlar burada sağlıklı bir şekilde alınıp, stratejinin ötesinde profesyonelce bir hedef konduktan sonra yapılmayacak bir şey yok. Zaten tersaneler, kurulu bir düzen, sadece bir canlılık gerekiyor. Canlılığın da en önemli ayağı finansmandır. Bu finansmanın sağlanması, tekrar tersane sahiplerine tahsisi için uğraşıyoruz. Elbette bunun karşılığında da teminat gerekiyor. Bu teminatı da haliyle arkadaşlarımızla birlikte hazırlama çalışmalarımız var. Bunun da en önemli ayağı liman. Ereğli OSB bağlı olarak orada kuracağınız bir liman, buradaki arkadaşlarımıza en azından teminat noktasında bir rahatlama sağlayacaktır. Gelen gemilerin tamir ve bakım işleri, kendi makinelerin durumu ve oluşacak hareket tersane sahiplerimize hem psikolojik moral olacak, aynı zamanda Karadeniz Ereğli’nin can damarı, en önemli ihtiyacı olan liman da hayata geçmiş olacak. Çünkü, kurulacak liman sayesinde bölgemizdeki boru ve profil fabrikaları da ihtiyaçlarını karşılamış olacak. Limanın gerçekleşmesi için Sayın Milletvekilimiz ile beraber gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Bunlar sonuçlandığı taktirde, tersaneler de zaman içerisinde teminat oluşturacak. Böyle bir teminat oluştuğunda da yurt dışından gemi siparişi alabilecekler. Şimdi bir seçim arifesindeyiz. Bu sürede neler olabilir, nasıl sözler alabiliriz, hangi kolaylıkları sağlayabiliriz; bunun için uğraşacağız."


“OSB EREĞLİ’NİN KURTULUŞUDUR”


Göreve seçilmelerinin ardından geçen yaklaşık 6 aylık sürede OSB’de rehabilite çalışmaları yaptıklarını anlatan Tetiker, “Göreve seçilmemizden sonra geçen 5 -6 aylık sürede OSB’de bir rehabilitasyon yaptık. Yatırım yapmayan sanayiciyi dışarıda bıraktık. Yerine de yatırım yapacak, hemen kazmayı vuracak sanayicilerimizi aldık. Şu anda da yer temini konusunda zorluk çekiyoruz. Büyük yerimiz zaten yok. Küçük parsellerden de 3 -4 tane kaldı. Şu haliyle yüzde 80 gibi OSB’de iyileştirmeyi gerçekleştirdik. Şimdi geriye kalan ise tahsis ettiğimiz arsalara sanayicilerimizin süratle kazma vurmasıdır. Şu anda çalışmalara başlayan sanayicilerimiz var. Kış mevsiminin bitimine yakın başlayacak olan firmalar da var. Bizim beklentimiz, bu yılın sonuna kadar inşaatların bitirilerek üretime geçmeleridir. Halen 700 civarında olan istihdam sayısını 2 -3 bin gibi rakamlara çıkarma hedefindeyiz. Bundan sonraki süreçte Ereğli’nin tek kurtuluşunun OSB olduğunu söyleyebilirim.” dedi. 


Bugün


Geri Dön