17 / 04 / 2024

Yaşar Üniversitesi'nin kampüs alanı büyüyor!

Yaşar Üniversitesi'nin kampüs alanı büyüyor!

Yaşar Üniversitesi 10 bin metrekare kapalı alanda, 2 bin öğrenciye hizmet verecek eklemeyle toplam kampüs alanını 70 bin metrekareye çıkarıyor.



İzmir'de eğitime katkı yatırımlarının sürdüğünü belirten Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, "İzmir'de eğitime katkı yatırımı olarak yaptığımız ek bina inşaatımız devam ediyor. Kısa sürede toplamda 70 bin metrekareye ulaşmış olacağız" dedi. Sürdürülebilir başarıyı hedeflediklerini ifade eden Yiğitbaşı, "2020 stratejik planlarımızda var olan bilim, sanat ve tasarım kültürü temelinin üzerinde bu yıl çevre ile işbirliği, yaparak, yaşayarak öğrenme ve küreselleşme kavramlarına ağırlık vereceğiz. Bu yapıyı, Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik kültürüyle harmanlayarak sürdürülebilir başarıyı yakalamak için çalışacağız" dedi. 


Bursta not şartı kalktı 


Yaşar Üniversitesi bu sene 8 fakültede toplam 26 lisans programına, 2 meslek yüksekokulunda toplam 11 ön lisans programına öğrenci alacak. Toplam kontenjanı bin 762 olarak belirlendi. Bu sayının bin 289'unun çeşitli oranlarda burslu öğrencilere tahsis edildiğini belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de "Toplama baktığımızda üniversitemizde her üç öğrenciden biri, tamamen ücretsiz okuyor. Ayrıca burs kesüme kriteri olarak daha önceki yıllarda uyguladığımız not ortalaması şartını da kaldırdık. Artık öğrencilerimiz devamsızlıktan kalmadığı sürece, lisans bölümlerinde hazırlık dahil 5 yıl, ön lisans bölümlerinde ise 2 yıl süreyle burslu öğrenimini kesintisiz devam ettirebilecek" diye konuştu. 


İnşaat mühendisliği bölümünün açıldığını ve bu yıl ilk kez öğrenci alınacağını belirten Dinçer, ayrıca YÖK'ten yeni bir işletme fakültesi ve yüksekokul onayı aldıklarını ifade etti. Türkiye genelindeki öğrenciler ve ailelerin son dönemde İzmir'deki üniversitelere ilgi gösterdiğini ifade den Dinçer, bu yü tercih döneminin ilk 3 gününde okulu 2 bin kişinin ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.




Dünya


Geri Dön