25 / 04 / 2024

Yassıada'da otel ve süit odalar yer alacak!

Yassıada'da otel ve süit odalar yer alacak!

'Demokrasi ve Özgürlük Adası' ismiyle imara açılan Yassıada'nın yeni planlarına ulaşıldı. Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı adanın yüzde 65'i imara açılırken, acı tarihin üzerine otel, süit odalar ve bungalov da kurulacak...



27 Mayıs darbesinin ardından merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada’nın ‘demokrasi ve özgürlük’ adası olarak yeniden düzenlenmesi için çalışmalar devam ederken Radikal, planların ayrıntılarına ulaştı. Genel vaziyet planına göre adada ‘Demokrasi Feneri’, ‘Özgürlük Platformu’, ‘Demokrasi Şehitleri Anıtı’ ve sergi salonlarının yanı sıra otel ve süit odalar da bulunacak. 


3 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6456 sayılı kanun, Yassıada ve hemen yanındaki Sivriada ile ilgili çok önemli değişiklikleri de beraberinde getirdi. Kanunun 7. maddesine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yassıada ve Sivriada’da da kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına veya üst kuruluşlarına doğrudan sözleşme yapma suretiyle kültürel ve turizm amaçlı yatırım ve hizmetler yaptırabilecek. Yassıada ve Sivriada’da yapılacak olan planlama, imar ve inşaat uygulamaları ile diğer düzenlemeler, 3621 sayılı Kıyı Kanunu hükümlerine ve diğer mevzuatta yer alan kısıtlama ve prosedürlere tabi olmayacak. 


Kafe, restoran, helikopter pisti...

Radikal’in ulaştığı plana göre Yassıada’da Demokrasi Feneri, Sonsuzluk İskelesi, konaklama için otel ve süit odalar, helikopter pisti, Özgürlük Platformu, dört ayrı kafe ve restoran, park, Demokrasi Şehitleri Anıtı, kütüphane, müze ve konferans salonu, tekne yanaşma yeri, 27 Mayıs’ı canlandırma yeri, teraslar, sergi salonları yapılacak.


Tarık Işık/Radikal Gazetesi


Geri Dön