19 / 04 / 2024

Yatırımcıların yeni gözdesi öğrenci yurtları olacak!

Yatırımcıların yeni gözdesi öğrenci yurtları olacak!

EVA Gayrimenkul'ün raporuna göre, 2013 itibarıyla İstanbul'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yüzde 35 ila 40'ının şehir dışından geldiği, ancak sadece yüzde 35'inin barınma olanağı bulduğu ortaya koyuluyor.



EVA Gayrimenkul'ün '2013 İstanbul Yurt Sektörü Raporu'na göre önümüzdeki yıllarda öğrenci yurtları en parlak yatırımların başında gelecek. Rapor, 2013 itibarıyla İstanbul'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yüzde 35 ila 40'ının şehir dışından geldiğini, ancak sadece yüzde 35'inin barınma olanağı bulduğunu ortaya koyuyor. 


Araştırmada yurtların genellikle 10 aylık sözleşmeler yaptığı ve ücret skalasının KDV hariç bin ile 30 bin TL arasında geniş bir değişkenlik gösterdiği ortaya çıktı. Ancak öğrenci yurtlarının 10 aylık fıyatlandırılmasında ağırlığın KDV hariç bin ile 13 bin arasında olduğu belirlendi. Araştırma kapsamında, yurt fiyatlarındaki farklılıkların en önemli nedenini yurdun konumu ve ortak alanların kullanımı oluşturuyor. 


EVA Gayrimenkul uzmanları, mevcut duruma paralel olarak yeni öğrenci yurdu yatırımları incelendiğinde, yatırımcıların 5 yıldızlı otel konforunu hedeflediklerini belirtiyorlar. Uzmanlar, işletmecilerin üniversitelerin kapalı olduğu yaz ayların- jğLd a yurt- ları apart otel anlayışıyla işleterek 12 ay boyunca yüksek doluluk oranlarında çalışmayı sürdürdüklerini de kaydediyor. 


2013'te TOKİ'nin YURTKUR ile imzalamış olduğu protokole istinaden 40 ilde 64 adet üniversite yurdu inşa edileceğine dikkat çeken EVA uzmanları, özel sektörden de yurt yatırımı planlarıyla ilgili gelişmelerin yoğunlaştığını ifade ediyorlar. 



Cumhuriyet


Geri Dön