25 / 04 / 2024

Yatırımcıyı yüksek faizden kurtarmak gerek!

Yatırımcıyı yüksek faizden kurtarmak gerek!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımcıyı yüksek faizden kurtarmak gerek" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konutu. Erdoğan buradaki konuşmasında faiz oranlarına da değindi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin ithalatı 12 milyar 312 milyon dolar azaltacağını ve  ihracata 6 milyar 318 milyon dolarlık katkı sağlayacağını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Faiz oranlarını aşağı düşürmedikten sonra bu yatırım yapılabilir mi?" diyen Erdoğan, Yatırım Destekli Teşvik Sistemi'nde öncelikle yatırımcıyı yüksek faizden kurtarmak gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "Faiz oranlarını aşağı düşürmedikten sonra bu yatırım yapılabilir mi? Yatırım Destekli Teşvik Sistemi diyoruz, burada neyi sağlayacaksın? Öncelikle bir defa yüksek faizden yatırımcıyı kurtaracaksın. Kurtaracaksın ki bu yatırımlar yapılabilsin. Yatırımlar yapıldığı zaman istihdam gelecek, istihdam olduğu zaman üretim olacak, üretim olduğunda ise ihracat olacak, başka türlü bunlar olmaz" dedi.


Geri Dön