29 / 03 / 2024

Yatırımlar Antalya Döşemealtı'nı taçlandırıyor!

Yatırımlar Antalya Döşemealtı'nı taçlandırıyor!

Antalya Döşemealtı'nda muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Menderes Türel, yeni çevreyolları, hızlı tren, hipodrom, Antalyaspor Tesisleri, Antalyaspor Koleji gibi projelerin ilçeyi çok farklı bir konuma getireceğini söyledi.



Antalya Döşemealtı'nda muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yeni çevreyolları, hızlı tren, hipodrom, Antalyaspor Tesisleri, Antalyaspor Koleji gibi projelerin ilçeyi çok farklı bir konuma getireceğini söyledi. Türel, "Yatırımlarımız Döşemealtı'nı daha da taçlandırıyor" dedi Döşemealtın'da muhtarların sorunlarını dinleyen Başkan Menderes Türel, Kömürcüler Mahallesi'nde halkla buluştu. Döşemealtı'nın Antalya'nın en önemli ilçelerinden biri haline geleceğini belirten Başkan Türel, "Yaptığımız önemli yatırımlar Döşemealtı'nı daha da taçlandırıyor. Bu Döşemealtı için büyük şans. İlçenin ulaşım problemlerini çözüyoruz. Hem Büyükşehir olarak asfalt yatırımları hem de Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte projelendirerek gerçekleştirdiğimiz yatırımlar Döşemealtı'nı bir anda farklı konuma getiriyor. Yol medeniyettir. Yolun gittiği yere medeniyet kendiliğinden gider" dedi. 


DÖŞEMEALTI KONYAALTT İLE BİRLEŞECEK 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Döşemealtı'nı yakından ilgilendiren Batı Çevre Yolu, Kuzey Çevre Yolu, Kızılkaya yolu yapımı ve durumu ile ilgili bilgi verdi. Döşemealtı için büyük hayalleri olduğunu ifade eden Türel, "En önemlisi Döşemealtı'nın bağlantı yollarının çevreyolları ile birleşmesiydi. Batı Çevre Yolu'nun Uncalı'ya kadar olan 6 kilometrelik kısmı tamamlandı. Şimdi Duraliler'den, Korkuteli Kavşağı'na bağlanmak suretiyle Batı Çevre Yolu'nun kalan kısmını tamamlayarak Döşemealtı'nı Konyaaltı'yla birleştirmiş olacağız. Bununla ilgili bir imar Planı yapılması söz konusu. Duraliler İmar Planı'nı tamamladığımızda artık Korkuteli Kavşağı'na Büyük Liman'dan kesintisiz bir trafikle birkaç sene içerisinde ulaşır hale geleceksiniz" diye konuştu. 


KUZEY ÇEVRE YOLU YARGIDA 

Kuzey Çevreyolu'nun hizmetleri engellemeye çalışan çevreler tarafından yargıya taşındığını anlatan Başkan Türel, "Bize zaman kaybettiriyorlar ama bu hizmetleri Antalya'ya kazandırmamıza engel olamıyorlar. Yargı aşamasında. Sorun çözüldüğünde buradan artık Organize Sanayi arkasından doğruca İsparta yolu- KurşunluAksu- Kocayatak-Serik'e, oradan Alanya istikametine şehir içine girmeden gidilebilecek" dedi. 


HAVAALANINA ŞEHİR İÇİNE GİRMEDEN GİDECEKSİNİZ 

Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına devam ettiği Havaalanı- Toptancı Hal arasındaki 8 kilometrelik Altınova yolunun, devamında Varsak indirici trafo üzerinden Korkuteli kavşağına bağlanacağını belirten Türel, "Bu yolu 1 ay içinde tamamlayacağız. Havaalanına alternatif bir yoi çıkacak. Ardından Varsak Trafosu'nun yanından Korkuteli Kavşağı'na bağlanacak. Böylelikle Döşemealtı'ndan çıktığınızda havaalanına gitmek istediğinizde şehir trafiğine girmeden Alanya yoluna bağlanacaksınız" şeklinde konuştu. 


ÇUBUK BELİ TÜNELLERLE GEÇİLECEK 

Kızılkaya yolu ihalesinin de bugünlerde yapılmak üzere olduğunu kaydeden Başkan Menderes Türel şunları dile getirdi: "Bu kapsamda Burdur yolu üzerinde 7 kavşak olacak. Trafik ışığı olmadan alt ve üst geçişli kavşaklarla Çubuk Beli'ni de tünellerle geçerek Burdur istikametine artık o kıvrılarak giden yollardan değil, en konforlu yollardan gideceksiniz. Batı Çevreyolu'nu, Kuzey Çevreyolu'nu, Altınova yolunu, Kızılkaya yolunu tamamladığımızda Döşemealtı'nın bütün Antalya'nın çevresiyle bağlantıları muhteşem olacak." 


DÖŞEMEALTI'NA HIZLI TREN GELECEK 

Eskişehir ve Konya'dan iki hızlı tren hattının Antalya'ya geleceğini kaydeden Başkan Menderes Türel, "Eskişehir üzerinden gelen hat Döşemealtı'ndan geçecek. Antalya ve Döşemealtı hızlı trenle ulaşılabilir hale gelecek. Bunların hepsinin ihale asaması gelmiş projeler" dedi. 


ATATÜRK'ÜN HAYALİNİ AK PARTİ GERÇEKLEŞTİRİYOR 

"Biz hayal edilen projeleri gerçekleştiriyoruz" diyen Türel şöyle devam etti: " Burdur üzerinden Antalya ve Liman'a, Antalya'ya tren getirilmesi projesi 1933'te Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün projesidir. 1933'te Döşemealtı'ndan geçen bir hatla Burdur'dan Antalya'ya tren getirilmesi gündeme geliyor. Atatürk gereken bütün talimatları veriyor. Ancak ne oluyorsa 1940'tan sonra Atatürk vefat ettikten sonra Amerika'dan bir uzman heyet geliyor ve 1940'lı senelerde diyor ki bu kara trenin Burdur'dan aşağı inmesine gerek yok. Burdur'dan aşağı kara yoluyla gider, bu kara treni Burdur'da noktalayalım diyor. 1940'lı yılarda Atatürk'ün vermiş olduğu talimat iptal ediliyor ve raylı sistem Antalya'ya kadar uzamıyor. İşte o gün Atatürk'ün talimat verdiği bir hayal projeyi bugün AK Parti iktidarı gerçekleştiriyor. Yani birileri Atatürk üstünden siyaseten geçinmeye çalışabilir, çalışıyorlar da. Atatürk üstünden siyaseten geçinmeye çalışabilir, çalışıyorlar da. Atatürkçülük öyle lafla falan olmaz, icraatla olur. Gazi Mustafa Kemal muasır medeniyet diyerek çağdaş medeniyetleri Türkiye'ye örnek gösterdiyse, çağdaş medeniyete ulaşmak büyük eserlerle söz konusudur. İşte Atatürk'ün hayallerini de bugün AK Parti gerçekleştiriyor." 


HİPODROMU KAZANDIRACAĞIZ 

Döşemealtı'nda sosyal yaşam kalitesini artıracak projelerle uğraştıklarını ifade eden Türel, "Hipodrom ATSO başkanlığından beri Döşemealtı'nda en çok arzu ettiğim hatta hayalim dediğim projeler bir tanesiydi. Her şeyi çözüldü, alanla ilgi herhangi bir problem kalmadı, ihalesi yapıldı ama ihalede yine malum gül bahçesindeki dikenlerin marifetiyle bir yerde saplandı kaldı. Şimdi ihaleyi yenilemek suretiyle Döşemealtı'na hipodrom kazandırılması hususundaki adımları atıyoruz. Eğer ihale iptal edilmeseydi şimdiye inşaatına başlanmıştı ama hep istemezükçü zihniyetçiler bir şekilde bunları bir yerden arı kovanına çomak sokmak suretiyle karıştırıyor, bize zaman kaybettiriyor. Ama yılmıyoruz, gayret ediyoruz, çalışıyoruz ve bu eserleri kazandırıyoruz" diye konuştu. 


YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK PROJELER 

Büyükşehir Belediyesi'nin Döşemealtı'nda temelini attığı Antalyaspor Tesisleri'nin kaba inşaatının bir aya kadar biteceğini ifade eden Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: "Açılış tarihini 07/07/2016 olarak belirlemiştik. İnşallah yetiştireceğiz ve böylelikle belki de Avrupa'nın en modern, çağdaş spor kamp tesisi Antalyaspor'umuza Döşemealtı'nda kazandırmış olacağız. Bu tesis Döşemealtı'ndaki yaşam kalitesini arttıracak. Çünkü hemen bu tip sosyal tesislerin etrafında bir ekonomik canlanma söz konusu oluyor. Geçen gün Türkiye İstatistik Kurumu'nun vermiş olduğu rakamlarla teyit edildi. Türkiye'de emlak değerlerinde en çok fiyat artışı Antalya'da olmuş. Bu aslında bizim için övünülecek bir husus. Çünkü Antalya değerleniyor, zenginleşiyor. Zaten bizim hedefimiz de bu. Döşemealtı'nda da çok büyük bir gelişme var. Şimdi Döşemealtı'nda bir de Antalyaspor Koleji kuruyoruz. Belki gelecekte bir Antalyaspor Üniversitesi'ne dönüşebilecek bir yatırımın başlaması söz konusu. Alan tahsisini aldık, projesi bugünlerde hızlı bir şekilde çiziliyor. Zannediyorum 2016 senesi içerisinde hemen Antalyaspor kamp tesislerinin yanı başında, 100 dönümlük bir arazi tahsisi söz konusu orada temellerini birlikte güle oynaya atarız. Böyle bir kaliteli eğitim kurumunun Döşemealtı'na farklı bir değer kazandıracağını düşünüyorum. Birçok hayalimiz, projemiz var, bunların hepsini söz verdiğimiz gibi gerçekleştiriyoruz, gerçekleştirmeye devam edeceğiz." 


ANTALYA'NIN AMELESİYİM 

"Ben Antalya'nın amelesiyim bundan da gurur duyuyorum" diyen Türel şöyle devam etti: "Antalyalılar bizlere destek verdiği müddetçe bu eserleri kazandırmaya devam edeceğiz. Çalışan kadrolar göreve gelince bu işler oluyor. Yan gelip yatmakla bu hizmetler olmuyor. Ivır zıvır festivallerle siz Antalya'nın trilyonlarını harcarsanız, kaynakları iyi kullanamazsanız o zaman bu hizmetler olmaz. Antalya'nın bizden önce sadece festivallere harcadığı kaynak 50 milyon lira. Bu milletin parası. Benim yaptığım Mevlana Kavşağı, 8 milyon ki pahalı bir kavşaktır üst geçit olduğu için. Ortalama bir kavşak 5-6 trilyondur. Festivallere harcanan parayla 10 tane kavşak yaparlardı isteselerdi. Ama onların dertleri başka, vur patlasın çal oynasın lay lay lom belediyeciliği yaptılar. Bu memleketin lay lay loma ihtiyacı yok, hizmete ihtiyacı var. Bu fark zihniyet farkı, dertlenme farkı. Milletin derdiyle dertlenirsen bu hizmetler olur." 



Antalya Ekspres Gazetesi


Geri Dön