28 / 03 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hisselerine Çinliler talip!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hisselerine Çinliler talip!

Çinli China Merchants Group'un İtalyan inşaat şirketi Astaldi'nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisslerine talip olduğu ve görüşmelerin devam ettiği




Çinli China Merchants Group'un İtalyan inşaat şirketi Astaldi'nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki yüzde 33 hissesine talip olduğu ve görüşmelerin devam ettiği bildirildi. Bloomberg'in haberine göre, China Merchants Group’un öncülük ettiği konsorsiyum Astaldi ile Türkiye varlıklarının satın alınması konusundaki görüşmelerde ilerleme sağladı ve kötü varlıklarına yaklaşık olarak 1 milyar dolar değer biçti.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki yüzde 33’lük Astaldi hissesi için Çinli yatırımcı grubun gerçekleştirdiği görüşmeler kaynaklara göre hızlandı. Roma merkezli Astaldi’nin anlaşmanın sene sonunda gerçekleşmesini hedeflediğini belirtti.

Kaynaklara göre nihai anlaşma henüz sağlanamazken kamu sahipliğindeki China Merchants Group teklif yapmama yönünde de bir karar alabilir.

Astaldi sermayesini artırmak ve borçlarını ödemek için anlaşmadan gelecek olan nakite güveniyor. İtalya’nın en büyük ikinci inşaat şirketi, Ağustos’ta TL'deki değer kaybı sonrası görüşmelerin durmasının ardından 2,5 milyar euroluk borçlanması için konkordato yoluna başvurmuştu.

GÜNEY AFRİKALI FON TEKLİF VERMEYECEK

Çinli grup Haziran ayında üçüncü köprü varlıklarıyla ilgilendiği sırada köprü hisselerini elinde bulunduran konsorsiyum 1,4 milyar dolar değerleme talep etti.

Astaldi’nin Mayıs yatırımcı sunumuna göre ise şirket söz konusu varlıklarını 350 milyon euro değerinde görüyor. Konuya yakın bir kaynak Çinli yatırımcı konsorsiyumuna Londra merkezli Centricus Asset Management’in de dahil olmak için görüşmelerini devam ettiğini belirtti.

Bir başka kaynak da Güney Afrikalı altyapı fonu Harith General Partners’ın Astaldi hissesiyle ilgilendiğini fakat daha sonra teklif vermemeye karar verdiğini bildirdi.

Hong Kong merkezli China Merchants Group’un temsilcisi konuya ilişkin herhangi bir yorum yapmadı. Astaldi, Centricus ve Harith General da konuya ilişkin bir yorum yapmadı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ortağı Astaldi konkordato ilan etti!


Geri Dön