23 / 04 / 2024

Yazlık villa kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Yazlık villa kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Tatil bölgelerinde villa kiralamak son dönemin trendlerinden. Kiralanan villalar dayalı döşeli ve tüm ihtiyaçlara hitap ediyor. 1200 kiralık villa tatilcileri bekliyor, haftalık fiyatlar 2 bin TL’den başlıyor.



Türkiye'de yükselişe geçen tatil trendi, özgün ve bağımsız bir tarz olarak villa kiralamak. Özellikle kalabalık ailelerin tercih ettiği havuzu korunaklı villalardan tutun da her şey dahil sisteminden sıkılanlara, mangalsız tatil olmaz diyenlere Türkiye’nin birçok turistik bölgesinde kiralık villalar bulunuyor.


Mea Villa villadatatil.com Genel Müdürü Mücella Kantaroğlu Tarhan, Türklerin artık otel ya da tatil köyleri dışında villalarda tatil yapmaya alıştığını belirtiyor. Mücella, "Son dönemin trendi tatil bölgelerinde villa kiralamak. Kiralanan evler dayalı döşeli ve tüm ihtiyaçlara hitap ediyor. Müşterilerimiz, kendi dört duvarlarında, kendi evlerine geliyor gibi kendisine özel havuzlarında tatillerini yapıyorlar. Evde kendi anahtarınız sizin elinizde. Siz evinize girer gibi istediğiniz saatte girip çıkıyorsunuz. Özgürlük ve rahatlık var. Kahvaltı saati yok, yemek saati yok, yüzme saati yok, işletmenin kurallarına bağımlı kalmadan istediğiniz saatte istediğinizi yapıyorsunuz” diyor. Tarhan kiralanan değişik konseptlerde villalar olduğunu söylüyor. “Gözlerden uzak olmak isteyenler için havuzu tam korunaklı villalar, süper lüks villalar, evcil hayvanı ile tatil yapmak isteyenlere özel villalar, balayı villaları, golf sahasına yakın villalar. Site içerisinde ortak havuzlu evler de var" şeklinde konuştu. 


Mangal önemli bir kriter

Türkler için ev kiralamada Bodrum, Fethiye, Kaş, Kalkan en favori bölgeler. Tarhan apartman dairesi kiralamanın çok tercih edilmese de talep olduğunu söylüyor. Ama ailelerin daha çok müstakil ya da bitişik nizamlı villalar ve bahçe içerisinde evler kiraladıklarını belirtiyor, “Gençler site içerisinde ev kiralamayı tercih ediyor. İstediğiniz yerde istediğiniz şekilde dışarıda yemek yeme şansı var, genelde yemek yapmıyorlar ama akşamları mutlaka bahçede mangal yapılıyor. Ev belirlemede mangal önemli bir kriter. ‘Burada mangal yapabilir miyiz’ sorusu çok geliyor. Büyük, 4-5 odalı evlere birkaç aile birleşerek gidiyor. Kafa dengi arkadaşlar grup olarak ev kiralıyor. Evlerin maksimum konaklama sayısı belirlenmiş oluyor.” Tarhan yasal düzenlemelerin de villada tatil trendini güvence altına aldığını şu sözlerle anlatıyor, “Son 8 yıldır özellikle Airbnb gibi sitelerin hayata geçmesiyle tatilini villada geçirmek isteyenlerin oranı Avrupa piyasasında yüzde 30’lara ulaştı. Türkiye’de de her geçen gün artan talepler, bu turizm çeşidinin Türkiye genelinde yaygınlaştığının göstergesi. Bu nedenle güvenlik ve vergilendirme konusunda adım atılmış durumda. Kimlik bildirme zorunluluğu ve ev sahiplerinin gelir vergisi kapsamına alınması düzenlemeleriyle, ev turizminin daha da gelişmesi amaçlandı. Artık daha güvenli tatil mümkün” diyor.


Foça’dan Alanya’ya her zevke göre kiralık

Türkiye’de Foça’dan Alanya’ya kadar olan Ege ve Akdeniz sahil şeridinde haftalık kiralamaya uygun 1200 villa bulunuyor. Mücella Tarhan, “Yüzlerce kişiyle havuzu paylaşmak yerine iki aile birleşip, büyük ve özel havuzlu villaları kiralamayı tercih ediyorlar. Böylelikle çocukların sağlıklı temiz havuzlarda yüzdüklerinden emin oluyorlar. Günlük yaşam için her şey mevcut, tatilci sadece markette yemek alışverişi yapıyor. Temizlik ise ilk girişte ev temizlenip veriliyor. İsteyene de ara temizlik veriliyor. Genelde aileler ara temizlik istemiyor. Evlere girilip mahremiyeti bozmak istemiyorlar. Misafir içeride olduğu sürece ev sahibi eve kesinlikle girmiyor bu nedenle son derece güvenli. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler ise Trabzon, Yalova, Bursa dışında ev turizmini tercih ediyor.” dedi. 


Dikkat!

Rezervasyon yapmadan önce mutlaka şirketleri araştırın. Kesinlikle sadece cep numarası olan şirketlerin tuzağına düşmeyin.


Çok ucuz olan evler tuzaktır. Yüzde 15- yüzde 20’den fazla indirimler inandırıcı değil.


Mümkünse ön ödeme yapıp, kalan miktarı girişte ev sahibine ödeyin.


Fiyatlar nasıl?

  1. Antalya / Kalkan Haftalık 2 bin 500 TL ile 8 bin TL.
  2. Bodrum Ortak yüzme havuzlu daireleri haftalık 1200 TL civarında Lüks villalar haftalık 3 bin TL’den 10 bin TL‘ye arası.
  3. Kuşadası Haftalığı 1000 TL 1 oda 1 salon apart dairesi Villa fiyatları 2 bin 500 TL ile 4 bin 500 TL arası.
  4. Marmaris Apartlar 3 bin TL civarında Villalar  6 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor.
  5. Fethiye 1500 TL den başlayan haftalık kiralamalar 3 bin TL ye kadar çıkıyor. 


Vatan 


Geri Dön