19 / 04 / 2024

Yeni AKM için geri sayım başladı!

Yeni AKM için geri sayım başladı!

Taksim'de inşası devam eden ve neredeyse tamamlanma aşamasına gelen AKM'de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yeni AKM'de son olarak led ışık tesisatı döşeme işlemleri tamamlandı. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019 tarihinde temeli atılan AKM'nin inşaatında son aşamaya gelindi.

Sabah'tan Mustafa Kaya'nın haberine göre; inşası devam eden AKM'nin kaba inşaatının ve küre sahnesinin tamamlanmasından sonra binanın Taksim meydanına bakan dış cephesinin camları ve camın yüzeyine led aydınlatma panelleri monte edildi.

Taksim Meydanı'ndan gözüken dış cephe yapımının yüzde 75'i tamamlanan AKM'nin iç mekanlarındaki ince iş, asma tavan, cam bölme ve doğrama ile zemindeki taş çalışmaları devam ediyor. 

Yeni AKM için geri sayım başladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sık sık denetlediği AKM'nin son günlere kadar çalışmalarında büyük aşama kaydedip yüzde 86'dan yüzde 90'a kadar tamamlandığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da fırsat buldukça AKM ve Taksim Camisi'nde çalışmalarla ilgili inceleme yaptığı belirlenen sürede tamamlanması için yakından ilgilendiği kaydedildi.

Toplam 95 bin metrekare inşaat alanı bulunan AKM'de, 4 bodrum, zemin ve 9 kat içerisinde 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 805 kişilik bir tiyatro salonu, buralara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri ve sergi salonları bulunacak. 

Yeni AKM'de hangi değişiklikler yapıldı?


Geri Dön