25 / 04 / 2024

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

Taksim'de 2019 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi binası yükseliyor. Hummalı çalışmanın devam ettiği inşaat sahasında sanatçıların performanslarını sergileneceği opera salonu bulunacak.



İstanbul Taksim'de yapımına başlanan 2019 yılının Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temelini attığı yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin binası yükseliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; hummalı olarak çalışmalara devam eden inşaat sahasında sanatçıların performanslarını sergileneceği opera salonu bulunuyor. Taksim’i bir kültür ve sanat sokağı haline dönüştürmesi planlanan yeni AKM projesinde, 2500 kişilik opera salonu, ayrıca konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkan ile restoranlar, 885 araçlık otoparka sahip.

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

OPERA SALONU ARTIK BELLİ OLUYOR

Atatürk Kültür Merkezi'nin eski binasının yıkılmasının ardından 10 Şubat 2019'da temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi binası inşaatı hızla sürüyor. Sanatçıların performanslarını sergileyecekleri 2500 kişi kapasiteli opera salonunda sahne ve seyircilerin oturacağı bölümler bulunuyor.

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

Havadan yapılan çekimlerde İnşaat sahasında iki kule vinç ve bir büyük vinç aralıksız çalıştığı görüldü. Henüz kaba inşaatın sürdüğü dev projede her bölümde onlarca işçinin eş zamanlı olarak çalıştığı görüntülere yansıdı.

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

İLK DEFA 1969 YILINDA AÇILMIŞTI 

Atatürk Kültür Merkezi, 1969'da Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları’nın eserlerini icra etmesi için açılmıştı. O zamanlar dünyanın en büyük 4.Sanat merkezi olan bina, 1970 yılında meydana gelen büyük yangın sonrası tekrar onarılıp 1977 yılında Atatürk Kültür Merkezi adını almıştı.

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

YIKILDI YENİDEN YAPILIYOR

2008'den beri kullanılmayan eski bina 2018 yılında yeniden projelendirdi. Eskiyen yapı yıkıldı, yenisinin temelleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019 yılında atıldı. Yeni AKM aslına uygun olarak yeniden dizayn edildi. Projeyi, eski binanın mimarı Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu Murat Tabanlıoğlu çizdi.

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

Yeni Atatürk Kültür Merkezi'de 2 bin 500 kişilik opera salonu, ayrıca  800 kişilik tiyatro, 1000 kişilik konferans, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, sergi salonu, kütüphane, kafeterya ve restoranlar ve 885 araçlık otopark yer alıyor.


Geri Dön