20 / 04 / 2024

Yeni Devlet Hastanesi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Yeni Devlet Hastanesi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Gölcük’te yeni devlet hastanesi, Yeni Mahalle Sağlık Kompleksi, Gölcük Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası, 112 Acil Servis Binası inşaatları hızla sürüyor.



Kocaeli Gölcük ilçesi Değirmendere’de 52 dönümlük alan üzerinde yapılması planlanan Yeni Devlet  Hastanesi’nin inşaatı hızla sürüyor. Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre; 45 bin metrekare kapalı alan üzerinde bulunan, 300 yataklı A Sınıfı bir hastanede yapılması planlanan yeni devlet hastane binası tamamlandığında, Gölcük için çok önemli bir sağlık yatırımı tamamlanacak. Hastanede 28’i erişkin 7’si yenidoğan olmak üzere toplam 32 yoğun bakım yatağı, 26 yataklı diyaliz ünitesi, 7 genel, 1 lokal ve 1 sezaryen olmak üzere toplam 9 ameliyathane, 71 poliklinik odası, 4 adet tek kişilik (SDL) konforlu doğum odası, hiperbarik ünitesi gibi özellikli alanlar ile 225’i kapalı 275’i açık olmak üzere toplam 500 araçlık otopark yer alacak.

SAĞLIK KOMPLEKSİ

Donanma Caddesi'nde yer alan yeni sağlık kompleksinin inşaatı hızla sürüyor. Binanın iki kat inşaatı tamamlandı. Bina; bodrum, zemin ve 3 kat olmak üzere, 5 bin 18 metrekare alandan meydana gelecek. Yeni binanın içerisinde, aile sağlığı merkezi, semt polikliniği, verem savaş dispanseri, 112 acil sağlık birimi ve sağlık grup başkanlığı yer alacak. Beş hizmet de aynı binadan verilmiş olacak. Bunların dışında, İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, sağlıklı yaşam merkezi ad birimi, obezite ve diyabet ile ilgili birimler de yer alacak. Bina içerisinde iki adet eğitim salonu da yer alacak.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Gölcük Yunus Emre, Topçular, Örcün ve Saraylı Mahallelerinde yaşayan vatandaşların kullanacağı, Gölcük Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi’nin temmuz ayında başlayan inşaatı kısa süre içinde tamamlandı.
Kocaeli’de bir ilk olan bina konseptine sahip sağlık merkezimizde 4 doktor görev yapacak. Aile Sağlık Merkezleri kriterlerine uygun olarak inşa edilen modern binada, ayrıca; Anne Sütü Hakkında Bilgilendirme,
Hasta Sevk İşlemleri, Tek Hekim Sağlık Raporu Verilmesi, EnjeksiyonPansuman, Çeşitli Laboratuar Tetkikleri, Acil Sağlık Hizmetleri, Gebe – Lohusa – Sağlam – Çocuk Takipleri, Aşılama Hizmetleri, Aile Planlaması, Küçük Cerrahi Müdahaleler, Hasta Hakları Başvurularını Değerlendirme, Organ Bağış bilgisi gibi sağlık hizmetleri de verilecek.

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ

Mevcut Gölcük Devlet Hastanesi’nin batı tarafında yer alan ve geçmişte otopark olarak kullanılan yerde, bir koridorla hastane bağlantısı sağlanacak olan Gölcük Devlet Hastanesi Prefabrik Ek Hizmet Binası
inşaatında sona gelindi. 900 m2 alan üzerine iki kat olarak inşa edilen ek bina ile polikliniklerin sayısı ve hizmet kalitesi artacak, hastaların sıra bekleme süresi asgariye inecektir. Ayrıca idari birimler ve diyaliz merkezi de bu binada hizmet verecek.
 


Geri Dön