19 / 03 / 2024

Yeni Emlak Bank’tan kentsel dönüşüme destek!

Yeni Emlak Bank’tan kentsel dönüşüme destek!

Çalışmaları hızla süren ve yıl sonuna kadar faaliyete geçirilmesi planlanan yeni Emlak Bank’tan kentsel dönüşüme destek verecek..



Emlak Bankası, ‘Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi’ kısa adıyla ‘Emlak Bank’ olarak yeniden faaliyete giriyor.

Gazete Vatan'da yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Bankası’nın atıl durumda ve tasfiye halinde olduğunu hatırlatarak, “Emlak Bankası’nı yeniden güçlendirerek ekonomiye kazandırmak için çalışmalarımızı süratli bir şekilde sürdürüyoruz. Bankamızın olağan genel kurul toplantısını 3 Eylül 2018’de İstanbul’da yapacağız. İnşallah yıl sonuna kadar Emlak Bankası faaliyetlerine başlayacak. Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak, katılım bankacılığındaki markamızı ‘Emlak Bank’ olarak ortaya koyacağız” dedi.

Katılım bankacılığı

Kurum, bankanın amacını faizsiz bankacılık ilkeleri çerçevesinde katılım bankalarının yapabilecekleri her tür işlemi yürütmek olarak belirlediklerini söyledi. Emlak Bank, bankacılık işlemleri yürütebilecek. Ayrıca borçlanma aracı niteliğindeki sermaye piyasası aracı ve menkul kıymet ihraç edebilecek.

Kentsel dönüşüme destek

Kamunun düzen ve yararına, şirket prensipleri ve ilgili mevzuat dahilinde sosyal gayeli yardımlarda bulunabilecek olan Emlak Bank, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve KOBİ'lere destek verebilecek, kentsel dönüşümü destekleyecek.

Emlak Bank, söz konusu olan işlemlerle, Bankacılık Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri kapsamında çalışmak suretiyle amaç ve konusuyla ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca izin verilecek diğer her türlü faaliyeti de gerçekleştirebilecek.

 


Geri Dön