20 / 04 / 2024

Yeni emlak vergisi affı!

Yeni emlak vergisi affı!

Yeni emlak vergisi affı, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile gündeme geldi. İşte emlak vergisi affından yararlanma şartları..



Yeni emlak vergisi affı!

Yeni emlak vergisi affı, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile gündeme geldi.


Emlak ve çevre temizlik vergisi borcu bulunan vergi mükellefleri bu kanun kapsamında vergilerini yapılandırarak ödeyebilecek. Ancak, yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için başvuru döneminin kaçırılmaması gerekiyor.


Emlak vergisi affı için son tarih 30 Kasım 2014 olarak tespit ediliyor. Bu tarihe kadar, vergi mükelleflerinin belediyenin mali hizmetler müdürlüğüne giderek müracaat etmeleri gerekiyor. Aksi halde, af hakkı kaybediliyor.


Yapılandırmaya müracaat eden kimseler mevcut emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarını peşin ödeyebilecekleri gibi taksitli olarak ve kredi kartı ile de ödeyebilecek.


Taksitli olarak ödeme yapmak isteyenlerin, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeme yapması gerekiyor. 


Bir sene içerisinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Torba yasası kapsamında; Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı,


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları, giriyor.



Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön