18 / 04 / 2024

Yeni Foça biyolojik atık su tesisine kavuşuyor!

Yeni Foça biyolojik atık su tesisine kavuşuyor!

Yeni Foça'nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı.



Yeni Foça'nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla içme suyu şebekesi baştan sona yenilenen, dereleri ıslah edilen Yeni Foça, şimdi de foseptikten kurtuluyor. İZSU'nun bir yıl önce başlattığı kanal şebekesi döşeme çalışmaları devam ederken şimdi sıra ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin kurulmasına geldi. 11 milyon 328 bin TL'ye mal olacak İzmir'in 19.  ileri biyolojik arıtma tesisinin temeli Biiyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı törenle atıldı. 50 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen arıtma tesisinin temel atma töreninde konuşan  İzmir  Biiyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, izmir'in çevre yatırımları ile tüm Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Yeni Foça arıtmasının yerinin belirlenmesi konusunda sıkın tılı bir süreç yaşandığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Kamulaştırma ve yargı süreçlerinin ardından, projeye sabırla ve metanetle sahip çıkarak bugüne geldik" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, spor salonu dere ıslahı, su şebekesi, kanalizasyon ve arıtma ve yol çalışmaları için Yeni Foça'da 65-70 milyon liralık fiili yatırım yaptıklarını söyledi. Yeni Foça'ya yapılacak atıksu arıtma, kanalizasyon ve atıksu terfi merkezleri elektrik temini işinin toplam bedeli 36 milyon 230 bin TL'yi buluyor. 


AVRUPA STANTARTLARINDA 

Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii'nde 26 bin metrekarelik alanda inşasına başlanan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesis azot ve fosfor giderecek. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi 



Geri Dön