18 / 04 / 2024

Yeni imar kanunu ne zaman çıkacak?

Yeni imar kanunu ne zaman çıkacak?

Yeni imar kanunu hakkındaki çalışmalar devam ediyor. Yapılan düzenlemelere göre, talep halinde, özel mezarlık alanları ayrılabilecek. Peki, yeni imar kanunu ne zaman çıkacak? İşte yanıtı..



Yeni imar kanunu ne zaman çıkacak?

Yeni imar kanunu hakkındaki çalışmalar devam ediyor. Yapılan düzenlemelere göre, talep halinde, özel mezarlık alanları ayrılabilecek. 


İmar planlarında mezarlık alanı olarak belirlenen yerlerin özel mülkiyete tabi kısımları mülkiyet sahiplerince özel mezarlık olarak yapılıp işletilebilecek. 


Ayrıca mevcut yapılarda güçlendirme, yangın ve enerji verimliliği konularında tedbirlerin alınmasına ilişkin proje onay, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni işlemlerinde hiçbir vergi, resim, harç ve herhangi bir ad altında bedel veya ücret alınamayacak.


Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları dolgu malzemesi olarak veya geri dönüşüme tabi tutulup yapı malzemesi olarak kullanılacak. Hafriyat toprağıyla inşaat ve yıkıntı atıklarının döküm sahaları ilgili idarelerce tespit edilecek. 


6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamındaki alanlarla, bakanlıkça belirlenecek özel proje alanlarında gerçekleştirilecek uygulamalar neticesinde ortaya çıkacak inşaat ve yıkıntı atıkları ile hafriyat toprağının döküm sahaları bakanlıkça tespit edilecek. Peki, yeni imar kanunu ne zaman çıkacak?


Yeni İmar Kanunu yürürlük tarihi hakkında henüz bir açıklama olmamak ile birlikte, kanunu hakkındaki çalışmalar devam ediyor.



SİT alanları yeni yasa ile imara açılacak mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön