29 / 03 / 2024

Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelerin fiyatı arttı!

Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelerin fiyatı arttı!

1+0 dairelerin inşaatını yasaklayan Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelere olan ilgi arttı. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü bu durumun 1+1 daire fiyatlarının arttığını söyledi..



1 Ekim'de yürürlüğe giren Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği sektöre büyük yankı uyandırmıştı. Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile 1+0 dairelerin inşaatının yasaklanması kısa sürede etkisini gösterdi. 

 

Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile stüdyo daire olarak bildiğimiz 1+0 dairelerden sonra en küçük daire olan 1+1 dairelere olan ilgi arttı. Artan ilgiyle birlikte 1+1 dairelerin fiyatlarınd yüzde 3 ila yüzde 5 oranında artış yaşandı.

 

Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü 1+1 daire fiyatlarındaki artışın 2018 yılında daha fazla etkisini göstereceğini söyledi. Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin en küçüğü 28,50 metrekare olacak şekilde tasarlanan 1+1 dairelere yöneldiğini ifade eden Özlü, 1+1 dairelerin alternatifsiz hale geldiğini belirtti. Yaşanan bu ilgi fiyatlardaki ibreyi de yukarıya döndürdü.

 

Yeni yönetmeliğin 1+1 daire fiyatlarında doping etkisi yarattığını belirten Gamze Özlü, "Özellikle yatırımcıların ve ev sahibi olmak isteyen dar gelirlilerin yeni konut projelerinde gözdesi olan 1+1 dairelerde yaşanan talep büyük bir ivme kazandı. Talep artışı fiyatları da bu yönde etkiledi." şeklinde ifadelerde bulundu. 

 

Yatırım için yarını beklemek geç olabilir


Gamze Özlü yatırımcılara bazı uyarılarda bulundu. Gayrimenkulün her geçen gün değer kazandığına dikkat çeken Özlü, "Özellikle Anadolu Yakası’nın pek çok noktasında cazip fırsatlar var. Bu nedenle yatırım yapmak isteyenler için bugünün yarından daha karlı olduğunu söyleyebilirim." dedi. 


Geri Dön