29 / 03 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin temeli atıldı!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için temel atma töreni gerçekleşti. Proje ile 2 bin 103 konut inşa edilecek.



Ankara halkının merakla beklediği Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için çalışmalar başladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Proje dahilinde 2 bin 103 üretilecek. 

Mamak Dutluk Mahallesi'nde gerçekleşen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşma yaptı. Yavaş yaptığı konuşmada  "Bugün burada 2 bin 103 konutun temelini atıyoruz. Tamamen belediye kendi imkanlarıyla yapıyor bunu. Canlı yayında 260 milyonluk dev kırımın yaşandığı şekilde ihale edilen 2 bin 376 konutun ve 31 adet ticari alanın ise ihalesi kesinleşince hemen temelini atacağız. Böylece onların 12 yılda yaptırdığı konut rakamını biz 2 yılda toplamda 4 bin 479 konut olarak ve kendi imkanlarımızla tamamlamayı hedefliyoruz. Geriye kalan konutların ise projelerini tamamlayıp, yine bu dönemde tamamlanması için de ayrıca çaba sarf edeceğiz." dedi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi nin temeli atıldı!

Projeyi, hayata geçirirken sokak ve mahalle dokusunu değiştirmeyeceklerini yeşil alanları bulunan, kat sayısı düşük projeler uygulayacaklarını söyleyen Yavaş, eski komşulukları yeniden bir araya getirecek şekilde dağıtım yapacaklarını dile getirdi. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi nin temeli atıldı!

Göreve geldiği günden itibaren eski döneme ait 3 milyar lirayı aşan borç öderken 3 milyar 200 milyon liralık da yatırım yaptıklarını söyleyen  Yavaş, bugün temeli atılan projenin ise 2 milyar lira civarında maliyetinin olduğunu ve "öz kaynaklarla" gerçekleştirileceğini söyledi. Konuşmaların ardından, Kılıçdaroğlu ve Akşener ile törene katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, alanda kurulan sahnede butona basarak projelerin temel atma ve açılışıı yapıldı. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'a gerçekleştirdiği projeler sebebiyle teşekkür etti.

TOKİ Ankara Elmadağ projesi için düğmeye bastı!


Geri Dön