29 / 03 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında temel atma töreni yarın gerçekleşiyor. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında Başkent Ankara'ya kaliteli ve depreme dayanıklı konutlar inşa edecek.  Ankara  halkının beklediği dev projede temel atma töreni yarın gerçekleşecek Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'ın önceki günlerde yaptığı açıklamada “Konutların yıllarca teslim edilmemesinden kaynaklı vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Belediye aynı zamanda yıllık 50 milyon TL kira ödüyor. Böylece hem belediyeyi zarardan kurtaracağız hem de belediyemizin verdiği sözü yerine getirmiş olacağız” ifadeleri yer almıştı. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan projede “Ankara İli, Mamak İlçesi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1'inci Kısım 4, 5 ve 6’ncı Etaplar Kapsamında Konut ve Ticari Blokların Yapım İşi” ihalesinde yüzde 22,21’lik yüksek kırım yaşandı. EKAP üzerinden 22 firmanın başvuruda bulunduğu 10 firmanın da teklif mektubu verdiği ihalenin yaklaşık maliyeti 1 milyar 165 milyon 984 bin 112 TL olarak belirlenirken, en düşük teklif 907 milyon olmuştu. 

2 bin 376 konut ve ticari alan inşa edilecek

Hak sahiplerinin mağduriyetini bitirecek projeyle Mamak İlçesi Derbent ve Araplar Mahalleri 4. Etap, 5. Etap ile 6. Etap’larda toplam 2 bin 376 konut ve ticari blok inşa edilecek.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

-55 adet 70 metrekare, -458 adet 80 metrekare, -7 adet 85 metrekare, -Bin 575 adet 100 metrekare, 281 adet 120 metrekare kullanım alanına sahip konut ve ticari alanlar ihalenin kesinleşmesinden itibaren 750 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Bölge halkının yaşam tarzını ve düzenini bozmayacak şekilde inşa edilecek modern konutlar, görüntü kirliliğinin önüne geçen ortak kullanım alanlarına, otoparklara ve geniş peyzaj alanları yer alacak.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön