19 / 04 / 2024

Yenikent Deresi Islah ve Çevre Düzenleme projesine başlandı!

Yenikent Deresi Islah ve Çevre Düzenleme projesine başlandı!

Söke Belediyesi, yıllardır özlemle beklenen dev proje için harekete geçti. Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi çalışmaları başladı. Yenikent Deresi içinde temizlik çalışmaları yapılıyor.




Söke Belediyesi, yıllardır özlemle beklenen dev proje için harekete geçti. Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi çalışmaları başladı. Yenikent Deresi içinde temizlik çalışmaları yapılıyor. Proje kapsamında Yenikent Deresi istinat duvarı içine alınacak, çevre düzenleme çalışmalarıyla mesire alanları ve oturma yerleri oluşturulacak. Yenikent Deresinin iki yakasına taş duvar örülecek. 8 metre genişliğinde dere yatağının bırakılacağı Yenikent Deresi'nin çevresinde düzenleme çalışmaları yapılacak.


BatıSöke Çimento Fabrikası'nın katkılarıyla yapılacak Yenikent Deresi Islah ve çevre Düzenleme Projesi, Yenikent Mahallesi'nin adeta çehresini değiştirecek. Bugüne kadar hiç el değmeyen derede taşkın kontrolü sağlanacağı gibi, gerçekleştirilecek projede çevre düzenlemeleri prestij alanları yaratacak.


Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Yenikent Mahallesi'nin çehresini değiştirmeyi, öğrencilere yönelik mekânların sayısının arttırılmasını hedefliyoruz. Bunun yanında çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını da çok önemsiyoruz. Dere ıslahının yanında vatandaşlarımızın rahatlıkla oturabildiği mekânlar yaratılacak dedi.


"SIRADA SÖKE ÇAYI VAR"


Söke Çayı Projesi ile ilgili de bilgi veren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, 2016 yılında çay üstü dükkânların kesinlikle yıkılacağını, bu sözü de yerine getirileceğini söyledi. Başkan Toyran; "Yenikent Deresi'nde başlatılan çalışma Söke Çayı ile ilgili Projenin de başlangıcı olacak. Pazartesi (Bugün) DSİ ile bir toplantı yapacağız. Söke Çayı ve Kızıl Kilise Çayının rehabilitasyonu da gündemimizde. Önümüzdeki yıl Söke Çayının üzerini açmış olacağız. Söke bu yaratılan alanlarla nefes alacak dedi.


YENİKENT MUHTARI MEHMET DİKİCİ MUTLU


Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın verdiği sözü yerine getirmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici; Başkan Toyran'a teşekkür etti. "Derenin pisliğinden kurtulacağız diyen Muhtar Mehmet Dikici; "Yeniket Deresinin çevresi mesire alanlarıyla, oturma yerleriyle vatandaşlarımızın rahatlıkla dinlenebileceği bir yer haline gelecek. Yıllardır bu projenin hayata geçmesini istiyorduk, nihayet Söke Belediye Başkanımız Süleyman Toyran ve ekibi düğmeye bastı. Ayrıca bu alan üniversite yolu olması nedeniyle de bizim için önemli. Söke'ye yakışır bir hale geleceğine inanıyoruz dedi.



Söke Belediyesi


Geri Dön