26 / 04 / 2024

Yenilenebilir enerji destekleri için başvurular başladı!

Yenilenebilir enerji destekleri için başvurular başladı!

Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretimi desteklemek amacıyla oluşturulan mekanizmadan yararlanmak isteyenler 31 Ekim'e kadar başvuruda bulunabilecek. Yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizmasından yararlanmak için başvuru süreci başladı.



Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretimi desteklemek amacıyla oluşturulan mekanizmadan yararlanmak isteyenler 31 Ekim'e kadar başvuruda bulunabilecek.


Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik çerçevesinde yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyenler için başvuru süreci başladı.


Gelecek yıl destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin en geç 31 Ekim'e kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvurmaları gerekiyor.

Destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen üretim lisansı sahiplerinin başvurularına konu üretim tesislerinin, 18 Mayıs 2005 ve sonrasında işletmeye girmiş olması, başvuru tarihi itibarıyla geçici kabulü yapılarak tamamen ya da kısmen işletmeye alınmış olması şartı bulunuyor.



Ortadoğu 


Geri Dön