23 / 04 / 2024

Yenimahalle'nin dönüşüm projeleri yurt dışında ses getirdi!

Yenimahalle'nin dönüşüm projeleri yurt dışında ses getirdi!

İlçedeki çalışmalara devam eden Yenimahalle Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projeleri yurt dışında ses getirdi.



Yenimahalle Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projeleri yurt dışında ses getirdi. Yenimahalle Belediyesi'nde yer alan habere göre, örnek projelere imza atarak Yenimahalle’ye yeni bir çehre kazandıran Yenimahalle Belediyesi, Avrupa Konseyi Merkezinin yer aldığı Fransa’nın Strasbourg şehrinde Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen 3’üncü Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’ne katıldı.

“Sürdürülebilir Kentler ve Yerel Yönetimler” adı altında gerçekleştirilenorganizasyonda, Avrupa Konseyi Genel Merkezinde de sunumlar yer aldı.

Akademisyenler örnek proje uygulamalarını dinledi

Birçok ülkeden akademisyenin katılım gösterdiği kongrede, Yenimahalle Belediyesi adına konuşma gerçekleştiren Yüksek Şehir Plancısı Serhat Celep ve Harita Yüksek Mühendisi Gökhan Akkan, katılımcılara Yenimahalle’nin kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

Akademisyenlere, başta Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile Mehmet Akif Ersoy Kentsel Dönüşüm Projesi olmak üzere Yenimahalle’nin tüm kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren  Celep ve Akkan, projelerin planlama, tasarım ve uygulama süreçlerini anlattı.

“Halkın yararına olmayan hiçbir işe imza atmayız”

Akkan, “Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projemiz 67 hektarlık alanda 26 hektarlık konut alanı barındıran ve yaklaşık 4 bin konutun yer alacağı bir proje. Proje şuanda devam ediyor. Bittiğinde 13 bin kişinin yaşayabileceği bir yer olacak. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ise 47,3 hektarlık alanda 21,7 hektarlık konut alanı barındıran 3 bin 700 konutun yer aldığı bir proje. Proje bitti, şuanda içerisinde 12 bin kişi yaşamaktadır” diye konuştu.

Sunumunda, halkın aktif katılımın olduğu Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde belediyenin rolüne değinen Celep de, “Yenimahalle Belediyesi olarak bizim projelerimizde önceliğimiz halkın talebidir. Halkın yararına olmayan hiçbir işe imza atmayız. Önce hak sahiplerinin taleplerini dinleniriz. Bu yüzden de halk bizzat sürecin içerisinde yer alır. Belediyemiz ise gerek yasal yönden gerek inşa yönünden yapmakla yükümlü olduğu yatırımları yaparak kolaylaştırıcı rol üstlenmektedir” dedi.


Geri Dön