27 / 04 / 2024

Yenişehir Sazlıdere'ye mi kurulacak?

Yenişehir Sazlıdere'ye mi kurulacak?

Yenişehir projesinin mevcut planlarının değişeceği ve Yenişehir'in Arnavutköy ile Eyüp arasındaki lokasyondan Sazlıdere'nin kuzeyindeki alana kurulacağı iddia ediliyor. Kulislerde konuşulan iddiaya göre Yenişehir ve Kanal İstanbul, Sazlıdere'ye geliyor...



Yenişehir Sazlıdere'ye mi kurulacak?


Yenişehir projesinin Arnavutköy'ün kuzeyinden Başakşehir Sazlıdere bölgesine kaydırılacağı iddia edildi. Emlakkulisi.com'a ulaşan bilgiye göre Yenişehir, Sazlıdere'nin kuzeyine kurulacak... İşte Yeni İstanbul projesi ile ilgili son kulisler...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni İstanbul" projesi olan Yenişehir'in, Sazlıdere'nin kuzeyinde kurulacağı iddia ediliyor. Emlakkulisi.com'a ulaşan kulis bilgilerine göre; Rezerv Yapı Alanın ve Mikro Bölgeleme Etütleri bile yapılan Yenişehir projesinin Başakşehir, Hadımköy, Arnavutköy ve Küçükçekmece'yi de kapsayacak haritasının değişeceği dile getiriliyor. 


Arnavutköy ve Eyüp arasında, İstanbul'un kuzey kesimlerini kapsaması planlanan Yenişehir'in güneydeki Sazlıdere Barajı'nın kuzeyine kurulacağı söylentisi dolaşmaya başladı. 


İddialara göre 2 milyon 400 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesinde inşa edilecek 800 bin konut, Kanal İstanbul projesinin etrafında hayata geçirilecek.


Yenişehir planları sil baştan!


Arnavutköy ve Eyüp'te dilden dile yayılan kulis doğru çıkarsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve Mayıs ayında açıklanan İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanlarının Mikrobölgeleme Etütleri ve yerleşim haritaları tekrar çıkarılacak. 



İddia doğru çıkarsa...


Yenişehir projesinde lokasyon değişikliği iddiası doğru çıkarsa, Sazlıdere Barajı'nın kuzeyindeki Dursunköy, Çilingir ve Haraçcı Mahalleleri, Sazlıdere Barajı ile Şamlar Ormanı arasında kalan bölgede konut yoğunluğu yaşanacak.


Yenişehir Sazlıdere Barajı'nın kuzeyine kurulacak iddiası hakkında detaylı bilgiler için tıklayın!



Geri Dön