24 / 04 / 2024

Yenişehir Sazlıdere Barajına mı kurulacak

Yenişehir Sazlıdere Barajına mı kurulacak

Yenişehir projesinin mevcut planlarının değişeceği ve Yenişehir'in Arnavutköy ile Eyüp arasındaki lokasyondan Sazlıdere'nin kuzeyindeki alana kurulacağı iddia ediliyor. Kulislerde konuşulan iddiaya göre Yenişehir ve Kanal İstanbul, Sazlıdere'ye geliyor...

Yenişehir'deki arsa sahiplerinin açıklanmadığı iddiası TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'in kadastro sıralı dağıtım cetvellerinde arsa sahibi bilgisinin bulunmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı, 1. 2. ve 3. Etap Planlama Sahasına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına Ait Askı Tutanağı yayınlandı.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Başakşehir Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek olan "Yenişehir"in komşusu Başakşehir Hoşdere'deki 8.3 hektar büyüklüğündeki alanın imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Açıkça hukuka aykırı olduğu tespit edilen işlemin, telafisi güç hasarlar oluşturabileceği vurgulandı.

Halk GYO Yenişehir binası yıl sonu değerleme raporu!

Halk GYO'nun portföyünde yer alan "Yenişehir Binası"na ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınlandı. 

Bursa Yenişehir modern yaşam alanına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak olan ve bünyesinde 154 araçlık otopark, düğün salonu, bebek bakım odası, fuaye alanı ve bir de dükkan yer alan Yenişehir Pazar Yeri, Otopark ve Sosyal Yaşam Alanı projesinin inşaatına başlandı.

Emin Koramaz: 'Yenişehir'in planlarına dava açacağız!

Kanal İstanbul için kurulması planlanan Yenişehir planları yeniden düzenlendi. Planlarda gölün etrafında turizm tesisleri öngörülüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, plan için “Tahribatın detayını kurallara bağlayan yıkıcı, dönüştürücü yeni ek hükümler” dedi. 

Diyarbakır Yenişehir Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesindesi eski stadyum alanına kurulacak millet bahçesinin ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir 417 konut ihalesi 13 Mayıs'ta!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır Yenişehir projesi için düğmeye bastı.

Bursa Yenişehir'de arazi toplulaştırma kararı!

Bursa Yenişehir'de bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

TOKİ'den Başakşehir Hoşdere'ye 353 yeni konut geliyor!

TOKİ, İstanbul Başakşehir Hoşdere'de 353 konut ve 10 dükkandan oluşacak yeni proje için hazırlıklara başladı. Yeni projenin ihalesi 11 Mart'ta yapılacak...

Kayseri Yenişehir'e yeni sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçirdiği sosyal tesisin inşaatında sona geldi.

Bursa Yenişehir meydanına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen ancak yüklenici firmanın işi durdurma noktasına geldiği Yenişehir meydan düzenleme, çarşı cephe ve zemin sağlıklaştırma çalışmaları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın devreye girmesiyle hızlandı. 

Yenişehir Sazlıdere Barajına mı kurulacak Haberi

Yenişehir Sazlıdere Barajına mı kurulacak
Yenişehir Sazlıdere'ye mi kurulacak?


Yenişehir projesinin Arnavutköy'ün kuzeyinden Başakşehir Sazlıdere bölgesine kaydırılacağı iddia edildi. Emlakkulisi.com'a ulaşan bilgiye göre Yenişehir, Sazlıdere'nin kuzeyine kurulacak... İşte Yeni İstanbul projesi ile ilgili son kulisler...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni İstanbul" projesi olan Yenişehir'in, Sazlıdere'nin kuzeyinde kurulacağı iddia ediliyor. Emlakkulisi.com'a ulaşan kulis bilgilerine göre; Rezerv Yapı Alanın ve Mikro Bölgeleme Etütleri bile yapılan Yenişehir projesinin Başakşehir, Hadımköy, Arnavutköy ve Küçükçekmece'yi de kapsayacak haritasının değişeceği dile getiriliyor. 


Arnavutköy ve Eyüp arasında, İstanbul'un kuzey kesimlerini kapsaması planlanan Yenişehir'in güneydeki Sazlıdere Barajı'nın kuzeyine kurulacağı söylentisi dolaşmaya başladı. 


İddialara göre 2 milyon 400 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesinde inşa edilecek 800 bin konut, Kanal İstanbul projesinin etrafında hayata geçirilecek.


Yenişehir planları sil baştan!


Arnavutköy ve Eyüp'te dilden dile yayılan kulis doğru çıkarsa, Çevre ve...