28 / 03 / 2024

Yerli ve milli İHA’mız ihracatta rekordan rekora koşuyor..

Yerli ve milli İHA’mız ihracatta rekordan rekora koşuyor..

Baykar Teknolojileri Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykarın çok güzel noktalara geldiğini söyledi ve gençleri çok  önemsediğini belirtti.işte haberin devamı..



Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen, Anadolu Ajansının medya sponsoru olduğu TEKNOFEST KARADENİZ, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor.

Baykar Teknolojileri Genel Müdürü olan Haluk Bayraktar, etkinlikte AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEKNOFEST'in "rekorların festivali" olduğunu ve her yıl katlanarak büyüdüğünü söyledi.

Halkın festivale olan ilgisinden memnun olan Bayraktar, Baykar Teknolojileri olarak ürünlerimizi ilk kez burada sergiliyoruz dedi.

Yerli ve milli İHA’mız ihracatta rekordan rekora koşuyor..

 Haluk Bayraktar : "2019 TEKNOFEST'te Bayraktar Akıncı'yı sergiledik, şimdi envanterimizde. Daha önce Bayraktar TB2 de öyle olmuştu. Şimdi Bayraktar Kızılelma'yı ilk defa Samsun'da TEKNOFEST kapsamında sergiliyoruz. Türkiye bundan sonra insansız hava aracı teknolojisinde başkalarına bağımlı değil. Kendi ihtiyacını karşılar hale geldi, bir yandan da bunu ihraç ediyor. Türkiye'nin savunma sanayisi son yıllarda reel olarak her yıl %15 büyüyor. Bayraktar TB2 tüm dünyada aranan bir ürün haline geldi. Bayraktar TB2 için 24 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı. Bu büyük bir olay,  4 yılda Bayraktar TB2 dünyada en çok ülkeye ihraç edilen silahlı insansız hava aracı sistemi oldu. Bayraktar Akıncı daha yeni envantere girdi, 4 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalandı, çok hızlı gidiyor."

Baykar olarak,  çok yoğun yatırım yaptıklarını belirten Haluk Bayraktar, Bayraktar Kızılelma'nın tamamen şirketin öz kaynaklarıyla geliştirildiğinin bilgisini verdi. Şirketin bugüne kadar yaptığı işlerde tek bir kuruş kredi kullanmadığını vurgulayan Bayraktar, Baykar'ın kazanıp ürün geliştiren, kazanıp yatırım yaparak gelişen, büyüyen, kendi ölçeğiyle ilerleyen bir firma olduğunu açıkladı.


Geri Dön