26 / 04 / 2024

Yeşil Bina Yönetmeliği çıktı!

Yeşil Bina Yönetmeliği çıktı!

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Yeşil Bina" yönetmeliği yayımladığını belirterek, hem inşaat sektörüne yeni bir ivme kazandıracak, hem de üretici hak ettiği değeri alacaktır" dedi.




Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Yeşil Bina" yönetmeliği yayımladığını belirterek, "Teknolojik ve yeşil bir bina hem daha çok tercih sebebi olacak, hem inşaat sektörüne yeni bir ivme kazandıracak, hem de üretici hak ettiği değeri alacaktır" dedi.



 Yönetmelik hakkında açıklamaya yapan Akat, yayımlanan yönetmelikle beraber ülkede özgü marka değeri olan yeşil bina ve yerleşmeler olacağını ifade etti. Mıırat Akat, ülkede son dönemde enerji verimliliği ve çevre ile ilgili yatırımlar ve çalışmalarda çok fazla ilerleme kaydedildiğini, AB müzakerelerinde rahatlıkla Çevre başlığının açılabileceğini kaydetti.  Dünya ülkelerine göre mevzuat ve uygulamada Türkiye'nin Avrupa ülkelerinden bir eksiğimizin kalmadığını belirten Akat, "Çok yakın zamanda Kentsel Dönüşüm çalışmalarında da yeşil binalar için özel düzenlemeler yapılabilecek." 


İstanbul Gazetesi 


Geri Dön