29 / 03 / 2024

Yeşil Binalar Zirvesi 20 Şubat'ta başlıyor!

Yeşil Binalar Zirvesi 20 Şubat'ta başlıyor!

Dünya Yeşil Binalar Konseyleri Avrupa Bölgesel Ağı’ nın ( ERN ) senelik toplantısı da 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi kapsamında ilk kez Türkiye’ de gerçekleşecek.



Sürdürülebilir/Yeşil binalar ve kentler konusunda Türkiye’deki lider Sivil Toplum Kuruluşu ÇEDBİK’in düzenlendiği  Yeşil Binalar Zirvesi’nde yenilenebilir enerjiteknolojileri, sürdürülebilirlik, yeşil finansman, yerel yönetimler, STK ve meslek odaları, yeşil bina değerlendirme sistemleri, malzeme-inovasyon, yapıda kurallar, teşvikler, yönetmelikler, sürdürülebilir kentler ve toplumlar gibi konulara değinilecek; Türkiye’den ve dünyadan güncel sürdürülebilir projeler paylaşılacak.


Dünya Yeşil Binalar Konseyleri Avrupa Bölgesel Ağı’nın (ERN) senelik toplantısı da 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi kapsamında ilk kez Türkiye’de gerçekleşecek. 40’tan fazla oturumun yer alacağı Zirve’de gerçekleşecek diğer önemli etkinlikler ise, Ulusal Yeşil Bina Sertifikası’nın ve Yeşil Okullar projesinin lansmanı.


Dünyayı değiştirecek 50 isim arasına giren, MIT’de kurduğu ‘SENSEable’ City Laboratuarında ‘Akıllı Şehirler’ üzerinde araştırmalar yapan dünyaca ünlü mimar, mühendis ve aktivist Carlo Ratti; kendi enerjisini üreten dünyanın en büyük tropikal bahçesi Singapur Gardens Bay’in çevre mühendisi Professör Patrick Bellew ; sıfır karbon konutlar üzerindeki çalışmalarıyla tanınan,  İngiltere’nin ‘en yeşil’ mimarı seçilen ZEDFactory’nin Kurucusu Bill Dunster , transparan spiral formuyla Shanghay’ın şehir siluetinin en ikonik ve çarpıcı binalarından çevre dostu Shanghai Tower’ın  tasarım direktörü Duncan Swinhoe;  1.8 milyon litre yağmur suyunu toplayıp filtreleyerek yıl boyunca her gün 1000 Afrikalı için temiz içme suyu sağlayabilecek futbol sahası Pitch Africa projesinin yaratıcısı Professör David Turnbull ve daha pek çok önemli isim  3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi için 20-21 Şubat 2014’te İstanbul’da olacak.


Türkiye’den ise İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AkçanSA Genel Müdürü Hakan Gürdal , Murat Tabanlıoğlu, Baltalimanı İnşaat Turizm A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kandaloğlu, Teğet Mimarlık kurucu ortağı, Mehmet Kütükçüoğlu, Amplio’nun kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu , Form Grup Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun, Çimsa genel müdürü Mehmet Hacikamiloğlu,  Viatrans A.Ş. Meydanbey ortak girişimi icra kurulu başkanı Haydar Özkan gibi sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarıyla dikkat çeken pek çok önemli isim konuşmalarıyla zirve katılımcılarına ilham verecek.



Geri Dön