29 / 03 / 2024

Yeşil konut projesi, felakete dönüştü! Bitkiler balkonları yuttu!

Yeşil konut projesi, felakete dönüştü! Bitkiler balkonları yuttu!

Çin'de yeşil konut projesi, beklenmeyen misafirlerin gelmesi sonucunda adeta kabusa döndü. Konut projesinde apartmanların balkonlarına ekilen bitkiler bakımsızlıktan kontrol edilemez duruma gelince evler adeta ormanı andırdı. 



Çin'de hesap edilemeyen davetsiz misafirler yeşil konut projesin istila etti. Posta'da yer alan habere göre, balkonlara ekilen bitkileri seven sinekler, evleri adeta istila etti. 

Bakımsızlıktan büyüyen bitkiler, konutları ormana döndürdü. Çin'de bir megakentte inşa edilen deneysel bir yeşil konut projesi, apartman sakinlerine her balkonda bakımlı bahçelerin yer aldığı "dikey bir ormanda" yaşama fırsatı sunuyor. Projeyi yürüten emlak acentesine göre 826 konutun tamamı bu sene nisan ayında satıldı. Fakat modern bir eko-cennete benzemesi hedeflenen bölge, kıyamet sonrasını anlatan bir filmin setine benziyor. Zira konut projesinde çok byük problem yaşanıyor: Sivrisinekler de bu bitkileri de çok seviyor.

BİTKİLER, BALKONLARI TAMAMEN YUTTU

Çengdu kentindeki Qiyi Orman Bahçesi'ne sadece bir avuç ailenin taşındığı belirtildi. Yerel basında çıkan bazı haberlere göre, ülkenin güneybatısında başlanan proje 2018 yılında inşa edildi ve her balkon, bitkilerin büyümesi için yeterli alan bulunacak biçimde tasarlandı. Onlarla ilgilenecek kiracılar henüz taşınmadan 8 büyük bina da bitkilerin ve sivrisineklerin istilasına uğradı. AFP'nin haberine göre bitkiler, ihmal edilen bazı balkonları dallarıyla adeta yuttu.

10 AİLE TAŞINDI

Budanmamış bitkilerin sardığı balkonların arkasındaki bazı pencerelerin kağıtlarla kaplandığı görülürken, yeni konutlarına taşınan bazı sakinlerin sivrisineklerle savaşmayı seçtiği anlaşıldı. Az sayıda konutun ışıklarının yandığı, balkonundaki bitkilerin de budandığı belirtildi. Çin devletine bağlı yayın kuruluşlarından Global Times'ta, siteye sadece 10 ailenin taşıdığı belirtildi.


Geri Dön