25 / 04 / 2024

Yeşilyaka bulunduğu bölgeyi tanıyan bir tasarıma sahip!

Yeşilyaka bulunduğu bölgeyi tanıyan bir tasarıma sahip!

İddiası felsefesinde saklı: Zamansız proje Yeşilyaka, Mesa-Nurol birlikteliğinde Büyükçekmece Sırtköy Bulvar mevkiinde sürdürülen bir proje.



İddiası felsefesinde saklı: Zamansız proje Yeşilyaka, Mesa-Nurol birlikteliğinde Büyükçekmece Sırtköy Bulvar mevkiinde sürdürülen bir proje. Gruba ait araziler üzerinde gerçekleştirilen villaların iddiası ise "zamansız" oluşlarında gizli. 



Mesele show yapmak değil; meskene çözüm ise manada derin ve ifadede sade olmalı


Yağmur sularında düzenleme Yağmur ve yüzey sularının toplandığı ve çevre düzenlemede kullanıldığını belirten Mesa Mesken Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu, proje genelinde tüm yüzey sularının toplanarak, su öğesi olarak tasarlanan dere ve gölün yanı sıra çevre sulama için kullanıldığına dikkat çekiyor. 


Arazi eğimi cefa mı sefa mı! 

Eğimli arazi mimari süreçte iyi etüt edilmez ise inşaat sürecinde cefa ve maliyet olarak geri döner. Doğanın doğal eğimine uygun, ondan gelen referans ile çözüm üreten yapılaşma hem doğaya uyumlu hem afeti önleyen hem de daha ucuz imalatları beraberinde getirir. 


Mesa Mesken Sanayii ve Nurol GYO'nun sektördeki, özellikle konut alanındaki tecrübeleri çok uzun yıllara dayanıyor. 

Büyükçekmece Göl Havzası'ndaki bilinen adı ile villalar bölgesi olan bölgede, 320 dönüm içinde 159 müstakil villa hayata geçiriliyor. Yaklaşık 600 dönümlük bir alan ise planlama aşamasında. 

Öncelikle geliştirilen 320 dönümlük alan 3 etap şeklinde tasarlanmış durumda. Ekim 2017'de teslim edilecek birinci etapta 56, Mayıs 2018'de teslim edilecek 2. etapta 32, Ağustos 2018'de teslimi yapılacak 3. etapta ise 71 villa planlanmış. Örnek villanın da bitirildiği projede yakın bölgeden satın alma talebi oldukça yüksek. 

Abartılı, gösterişli, varaklı derken; sade, kullanışlı, uzun ömürlü, sağlıklı, azdan çok üreten tasarımları unuttuk. 


Yeşilyaka bu bağlamda değerlendirildiğinde, zamansız bir proje. Abartılı sembolleri değil, sade, kullanışlı ve özellikle bulunduğu bölgeyi tanıyan bir tasarıma sahip.


Çalışlar imzasını taşıyan projede 4 farklı tipte villa var. Söğüt, Sedir, Ardıç, Ladin villaların özellikleri benzer. Söğüt 370 metrekare 5+1, Sedir 380 metrekare 5+1, Ardıç 270 metrekare 4+1 'den oluşan dubleks villalar. 


Ladin ise 300 metrekare 5+1 tek kat üzerinde tasarlanmış. Villalar, 900 ile 3 bin metrekarelik parseller içinde kapalı 2 açık 4 ve daha fazlasına imkân veren otoparkları, 14 ile 42 metrekare arasında değişen müştemilat olarak kullanılabilecek yedek odaları, eğimden yararlanarak iki farklı kottan giriş yapılabilmesi, galeri gibi özellikleri ile benzer. 


Satışa dahil olanlar ve sosyal alanlar 

Projede geniş saçaklı metal çatı, geniş balkon terasları örtecek nitelikte, içeride ıslak zeminlerde granit seramik, odalarda lamine parke kullanılmış. Isıtma ve soğutmada gizli tavan tipi VRF desteği ve zeminden ısıtma teknik özelliklerden, vestiyer dolabı, buzdolabı hariç tüm mutfak donanımı, sarkıt olmayan aydınlatmalar satışa dahil özelliklerden bazıları. Villalar, yasemin kaplı peyzaj bölücüleri ile ayrılıyor. Açık, kapalı yüzme havuzları, spor alanları, şelalesi, ırmak, göl, 12 bin adet ağaç ve koruları ile çevre düzenlemesi yapılan projede villaların satış bedeli 2 milyon 100 bin Türk Lirası'ndan başlıyor. 



Habertürk


Geri Dön