25 / 04 / 2024

Yeşilyol projesine 8 milyon TL kaynak ayrıldı!

Yeşilyol projesine 8 milyon TL kaynak ayrıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz'deki yaylaları bir birine bağlayacak olan Yeşilyol Projesi kapsamında yatırımlara başladı. Bu kapsamda finansman için 8 milyon TL (trilyon) kaynak ayrıldı.



Konuyla ilgili olarak bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yeşilyol Projesi'nin Trabzon ve Doğu Karadeniz için önemine dikkat çekerken, bu kapsamda üzerlerine düşen görevi yerine getirmekte olduklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin imkânları ile Tonya Erikbeli Yaylası ile Sultan Murat Yaylası ve Uzungöl-Demirkapı bölgesindeki Haldizen Yaylası'nın yollarının yapımı için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:


İHALELER TALİMATLANDIRILDI FİNANSMAN AYRILDI


"Büyükşehir Belediyesi olarak Yeşilyol kapsamında şuan Tonya Erikbeli Yaylası'nın Yolu'nun ihalesinin yapılmasını talimatlandırmış ve finansmanını ayırmış bulunmaktayız. Sultan Murat Yaylası'nın yolunun yarısı asfaltlanmıştı diğer yarısının asfaltlanması için ihale talimatı vermiş ve kaynağını ayırmış bulunmaktayız. Yine Uzungöl Demirkapı tarafında olan yolunda, Yeşilyol kapsamında, Haldizen Yaylası diye isimlendirdiğimiz bölgedeki yolunun toplam ihalesini hazırlamış ve talimatını ilana çıkarmış bulunmaktayız. Bu üç yolun toplamı 8 milyon TL (trilyon) etmektedir."


BÜYÜKŞEHİR'DEN 27 MİLYONLUK YOL YATIRIMI


Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart'tan sonra kendi bütçesinden 27 milyon TL'lik yol yatırımı yaptığını ifade eden Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, bu yılın 30 Mart'ında yapılan seçimlerle göreve başladıktan sonra, bu yayla yollarımız için ayırdığımız 8 milyon TL ile birlikte, kendi bütçemizden toplamda 27 milyon TL'lik (trilyon) yol yatırımını Trabzon'a kazandırmış bulunmaktayız. Bundan sonraki aylarda da kendi bütçemizden yol yatırımlarına devam edeceğiz. Tabi ki ihtiyaç biter mi? Bitmez. İmkânlar dâhilinde önceliklere ve aciliyet durumuna göre yatırım yapıyoruz. Yeter ki bizlere şimdiye kadar her türlü desteği veren kadirşinas halkımız biraz süre tanısın. Zamanla tüm yol sorunlarını çözeceğimizi taahhüt ediyoruz."

Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön