19 / 04 / 2024

Yiğit Akü 20 milyon dolarlık fabrika kuruyor!

 Yiğit Akü 20 milyon dolarlık fabrika kuruyor!

Yiğit Akü Genel Müdürü Hulki Büyükkalender: ''Elektrikli araçlara yönelik akü üretmek için fabrika kurulmaya başlandı, yıl sonuna kadar bu yatırım tamamlanacak, yaklaşık 20 milyon dolarlık bir yatırım olacak'' dedi.



   Yiğit Akü Genel Müdürü Büyükkalender, Yiğit Akü'nün elektrikli araçlara yönelik akü üretimi için yaptığı fabrika yatırımının yıl sonuna kadar tamamlanacağını, bunun yaklaşık 20 milyon dolarlık bir yatırım olacağını kadetti. 

   Yiğit Akü'den yapılan yazılı açıklamada, Yiğit Akü'nün, elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon akü üretimi için 20 milyon dolarlık yatırım yaptığı, firmanın ilk aküleri 2013'te üretim bandından çıkarmayı hedeflediği belirtildi. 

    Açıklamaya göre, Yiğit Akü Genel Müdürü Hulki Büyükkalender, elektrikli araçlara yönelik akü üretimi için yaptıkları fabrika yatırımının yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti. 

    Büyükkalender, ''Yaklaşık 20 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Bir yandan da Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Yiğit Akü olarak elektrikli araçlara akü üretme konusunda dünyanın sayılı markaları ile yarışıyoruz. Müjdeli haberi çok yakında verebileceğimize inanıyorum'' ifadelerini kullandı. 


Geri Dön